Γρήγορη αναζήτηση

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΞΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

 

 

 ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ! ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ!

Αναβιώνοντας τις πιο μαύρες μέρες και πράξεις του καθεστώτος της επτάχρονης δικτατορίας  η κυβέρνηση της Δεξιάς  μπροστά στην 47η επέτειο του μεγάλου λαϊκού ξεσηκωμού με πρόσχημα «την προστασία της δημόσιας υγείας» επιβάλλει ένα καθεστώς σιδηρόφρακτης τρομοκρατίας και καταστολής. Με αστυνομική πράξη «αποφασίζει και διατάσσει  την απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων στο σύνολο της επικράτειας  στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα (4) ή περισσότερα άτομα». Η αστυνομική διαταγή απαγόρευσης ισχύει από της «6ης πρωινής» της 15ης Νοέμβρη μέχρι της «9ης βραδυνής» της 18ης Νοέμβρη. Όσες πολιτικές, συνδικαλιστικές δυνάμεις και αγωνιστές αρνηθούν να υποταχθούν στην κυβερνητική απαγόρευση, η αστυνομική διαταγή απειλεί με την επιβολή εξοντωτικών  προστίμων χιλιάδων και χιλιάδων ευρώ.

 πολυτεχνείο polytexneio_0


Πάγιος πόθος της αντιδραστικής Δεξιάς και των κυρίαρχων δυνάμεων  ήταν και παραμένει να ακυρώσουν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, να καταργήσουν και να σβήσουν από τη λαϊκή μνήμη και συνείδηση τους μεγάλους στόχους της εξέγερσης. Το Πολυτεχνείο, σχεδόν μισό αιώνα τώρα, συνεχίζει να εμψυχώνει τη νεολαία και τον λαό,  να εμπνέει τους σημερινούς αγώνες για ψωμί – παιδεία – δημοκρατία – εθνική ανεξαρτησία, ενάντια στις πολιτικές της πείνας, της εξαθλίωσης, της άγριας καταστολής και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβερνητική απαγόρευση.  Καλεί τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά να δώσουν απάντηση στις κυβερνητικές απαγορεύσεις και αστυνομικές διαταγές με την πιο πλατιά συμμετοχή τους στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις για να τιμήσουμε παντού το μεγάλο λαϊκό ξεσηκωμό.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί στη συγκέντρωση στο ΘΟΛΟ  για να τιμήσουμε αγωνιστικά την ηρωική εξέγερση του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη 1973!

 

 

 Φέτος η κυβέρνηση με πρόσχημα την προστασία από τον κορονοϊό προχώρησε στην απαγόρευση του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και των αντιιμπεριαλιστικών διαδηλώσεων. Στην πραγματικότητα με όχημα την πανδημία έρχεται να υλοποιήσει ένα μεγάλο πόθο της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης. Διότι δεκαετίες τώρα οι κυρίαρχοι κύκλοι επιδιώκουν να καταργήσουν και να σβήσουν από τη λαϊκή μνήμη και συνείδηση τα μεγάλα διδάγματα της εξέγερσης. Παρ’ όλα αυτά το Πολυτεχνείο αντέχει εδώ και μισό αιώνα και εξακολουθεί να εμπνέει τους σημερινούς αγώνες του λαού και της νεολαίας και τα μεγάλα συνθήματα του εξακολουθούν και σήμερα να είναι επίκαιρα

Το πολυτεχνείο ζει στους αγώνες για ψωμί, δουλειά, ειρήνη, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία!

47 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου που αποτέλεσε κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης, ο λαός μας, πιάνοντας ξανά το νήμα του φοιτητικού ξεσηκωμού, πρέπει να βγει ξανά στο δρόμο του αγώνα και να παλέψει για:

ΨΩΜΙ – ΔΟΥΛΕΙΑ: Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την απότομη πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού. Η αντιλαϊκή πολιτική της καραντίνας και του lockdown έχει επιφέρει τραγικές συνέπειες στην οικονομία, τα μεροκάματα και τους μισθούς των εργαζομένων. Ταυτόχρονα η πανδημία του κορονοϊού αξιοποιείται από την κυβέρνηση ώστε να προωθηθούν μια σειρά από βαθιά αντιδραστικές τομές που χτυπούν σκληρά τα εργασιακά δικαιώματα του λαού μας.

ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ: Στην περίοδο της πανδημίας οι κοινωνικές παροχές δέχονται σοβαρά πλήγματα. Η παιδεία καρκινοβατεί μεταξύ τηλεκπαίδευσης και υποστελέχωσης, ενώ η κυβέρνηση αντί να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η υγεία μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών κρατά κλειστά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Από τη μία η κυβέρνηση παίρνει αλλεπάλληλα αντεργατικά μέτρα, αφήνει την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια ανοχύρωτες μπροστά στην πανδημία και από την άλλη προσφέρει πλουσιοπάροχες χρηματοδοτήσεις και κάθε είδους διευκολύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ:  Ο κορονοϊός αποτέλεσε τη χρυσή ευκαιρία ώστε να γίνουν πράξη οι πιο σκοτεινοί σχεδιασμοί των κυρίαρχων κύκλων της μεγαλοαστικής τάξης. Μέσα σε αυτήν την περίοδο ψηφίστηκε ο χουντονόμος που χτυπά το δικαίωμα στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις, ενώ τώρα προωθείται το αποφασιστικό χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας και συνολικά το συνδικαλισμό. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικές δυνάμεις εφαρμόζοντας την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης, εξαπολύουν τρομοκρατικές επιθέσεις επιβάλλοντας με τον πιο άγριο τρόπο το δόγμα του νόμου και της τάξης.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΌλες οι κυβερνήσεις της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, υπηρετώντας πιστά το δόγμα της υποτέλειας «ανήκομεν εις την Δύσιν», έχουν προσδέσει ασφυκτικά τη χώρα στο άρμα των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ, την έχουν μετατρέψει σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση για την εξαπόλυση των στρατιωτικών τους επιθέσεων και εκλιπαρούν την εύνοια και τη στήριξη των ξένων αφεντικών τους. Οι βαριές συνέπειες της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης δείχνουν την κρίσιμη και αποφασιστική σημασία που έχει για τη ζωή του ελληνικού λαού και την πορεία του τόπου ο αγώνας για την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας.

 Ο αγώνας αυτός εκφράζεται μέσα από την προώθηση των λαϊκών αιτημάτων για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την απομάκρυνση των αμερικανικών και νατοϊκών βάσεων και των ξένων πολεμικών στόλων από την ελληνική επικράτεια, για την ολοκληρωτική απαλλαγή από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

 

Τιμάμε την εξέγερση του Νοέμβρη συνεχίζοντας τον αγώνα για ψωμί- δουλειά- ειρήνη- δημοκρατία –εθνική ανεξαρτησία και σοσιαλισμό!