Γρήγορη αναζήτηση

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Κάτω η κυβερνητική τρομοκρατία. Να τιμήσουμε μαζικά την επέτειο του Πολυτεχνείου!

Κάτω η κυβερνητική τρομοκρατία. Με μαζική αντίσταση να απαντήσουμε στις κυβερνητικές επιθέσεις. Να τιμήσουμε μαζικά την επέτειο του Πολυτεχνείου!

 

 Μ-Λ-ΚΚΕ-Πολυτεχνείο-2019-1

 Με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αλλά και γενικότερα τις όποιες κινητοποιήσεις οργανώνονται απ’ το συνδικαλιστικό κίνημα και άλλους φορείς, η κυβέρνηση απαντά με σκληρά κατασταλτικά μέσα. Με πρόσχημα την πανδημία και τα σοβαρά υγειονομικά προβλήματα για τα οποία η ίδια είναι υπεύθυνη, επιχειρεί να φορτώσει την κρίση στο λαό και να απαντήσει με το ψέμα τη συκοφαντία και την καταστολή.

Τα δήθεν ενδιαφέρον που σήμερα δείχνει εξαιτίας των αδιεξόδων που έχει δημιουργήσει, έρχεται να υπηρετήσει το κύμα των σκληρών απαγορεύσεων για την καθημερινή ζωή μας. Για όλα φταίνε οι πολίτες και η κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη. Για τους δεκάδες νεκρούς και τους εκατοντάδες ασθενείς των γηροκομείων η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα. Για το στοίβαγμα του κόσμου στα λεωφορεία και τα τρένα όταν πάνε στη δουλειά τους, επίσης δεν ξέρει τίποτε. Όταν όμως οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση αυτή, τότε η κυβέρνηση μας κουνάει το δάχτυλό και εξαπολύει την αστυνομική τρομοκρατία για να τους καταστείλει. Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε ότι εντάσσονται και τα γεγονότα το περασμένου Σαββάτου στο λιμάνι και για τα οποία δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ΕΡΓΑΣ Βόλου.

ΕΡΓΑΣ Βόλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάλεσαν το Σάββατο το πρωί στην παραλία του Βόλου, συνδικάτα, συνταξιούχοι και οργανώσεις γυναικών (που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ), για την κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και στο νοσοκομείο του Βόλου.

Καταγγέλλουμε τις δυνάμεις του Λιμενικού που επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση και μάλιστα συνέλαβαν και 3 συνδικαλιστές με την κατηγορία της απίθειας και τους επέβαλαν πρόστιμα.

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση της ΝΔ με πρόσχημα τα μέτρα για τον κορονοϊό, προσπαθεί να χτυπήσει ότι έχει απομείνει απ’ τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατήσει ανοιχτά τα νοσοκομεία, ενώ το ΕΣΥ καταρρέει εξ’ αιτίας της πολιτικής της διάλυσης που εφαρμόζει η ίδια καθώς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τώρα που η έξαρση του κορονοϊού είναι στα ύψη, τώρα που φαίνεται ο σοβαρός κίνδυνος για την υγεία και την προστασία της ζωής θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για ότι συμβεί. Οι πανδημίες όμως δεν αντιμετωπίζονται μα καταστολή απαγορεύσεις και πρόστιμα. Χρειάζεται ένα ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας που θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του λαού μας. Θέλει σωστή και έγκυρη ενημέρωση και όχι τρόμο, που κάθε μέρα εξαπολύει με τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ, προσπαθώντας να κρύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες και να τις κάνουν ατομική ευθύνη για το καθένα μας.

 

 

Η καταστολή όμως είναι στην ημερήσια διάταξη. Όπου υπάρχει φωνή διαμαρτυρίας, απεργία- συγκέντρωση, τα ΜΑΤ είναι εκεί χτυπούν, συλλαμβάνουν και προσπαθούν να φιμώσουν κάθε φωνή, κάθε αγώνα εργαζομένων, νεολαίας, λαού, για να περάσουν την βαθειά αντιλαϊκή του πολιτική.

Τη ίδια στιγμή με κρατικές επιχορηγήσεις δίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους και κλέβουν τα σπίτια χιλιάδων πολιτών με τις τράπεζες και τα λεγόμενα funds. Όσο για τους ανέργους και τους φτωχά αμειβόμενους εργαζόμενους τους έχουν χορτάσει με μεγάλα λόγια για νέες επενδύσεις, χιλιάδες θέσεις εργασίας και ανάκαμψη της οικονομίας!

Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή: ΛΙΤΟΤΗΤΑ- ΑΝΕΡΓΙΑ-ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ για το λαό, και κέρδη για το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.

Απέναντι στην κατάσταση αυτή είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός μας να αντιτάξει το δικό του πρόσωπο. Να αρνηθεί την υποταγή.

Να απαντήσει με:

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ- ΥΓΕΙΑ- ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

ΝΑ ΤΙΜΉΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!