Γρήγορη αναζήτηση

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Σε δεινή θέση η κυβέρνηση της ΝΔ με αφορμή της Διάσκεψη του Βερολίνου.

dendias-xaftar43
Με λεονταρισμούς προσπαθεί ο Μητσοτάκης να καλύψει την αξιοθρήνητη θέση της κυβέρνησης πριν τη Διάσκεψη του Βερολίνου
Παρ ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρέθηκε σε αξιοθρήνητη θέση, εισπράττοντας το ένα «άδειασμα» μετά το άλλο από τους «συμμάχους» της, και το φιάσκο του ταξιδιού στην Ουάσιγκτον το διαδέχθηκε το ακόμη μεγαλύτερο φιάσκο του αποκλεισμού από τη Διεθνή Συνάντηση του Βερολίνου για τη Λιβύη, αυτό δεν την εμποδίζει να συνεχίζει με μεγαλύτερη ορμή στην ίδια ρότα της υποτέλειας και ταυτόχρονα να επιδίδεται σε λεονταρισμούς και κινήσεις της συμφοράς για να χρυσώσει το χάπι.

Όχι μόνο εναποθέτει η κυβέρνηση τη «διευθέτηση» της ελληνοτουρκικής κρίσης στην «υψηλή εποπτεία» των αμερικανονατοϊκών συμμάχων της αλλά το διακηρύσσει κιόλας, γίνεται κήρυκας της ιδεολογίας του ραγιαδισμού και της ξενοδουλείας. Χωρίς περιστροφές σε χθεσινή συνέντευξη ο Μητσοτάκης δήλωσε : « Ο Πομπέο είπε ξεκάθαρα ότι οι ΗΠΑ εγγυώνται την ασφάλεια της Ελλάδας. Ουδέποτε είχαμε τόσο ισχυρές δηλώσεις στήριξης της Ελλάδας». ΜάλισταΟι ΗΠΑ εγγυώνται την ασφάλεια της Ελλάδας, διακηρύσσει ανερυθρίαστα ο πρωθυπουργός της. Αυτή ακριβώς είναι η πολιτική της εξάρτησης και της εθνικής υποτέλειας, αυτή που παραδίδει την ασφάλεια της χώρας στους ξένους προστάτες της μεγαλοαστικής τάξης και δυνάστες του λαού. Οι ξένοι πάτρωνες όχι μόνο δεν νοιάστηκαν ποτέ για την ασφάλεια της χώρας, αλλά είναι υπεύθυνοι για τα μεγάλα δεινά του λαού μας, για τη στρατιωτικοφασιστική δικτατορία το 1967- 74, για την τραγωδία στην Κύπρο, για την οικονομική χρεοκοπία της χώρας την τελευταία δεκαετία και τόσα άλλα. 
Ο μόνος που μπορεί να «εγγυηθεί» την ασφάλεια της χώρας και να την υπερασπιστεί είναι ο λαός μας, όπως έκανε πάντα και αυτό θα κάνει και τώρα αν χρειαστεί.
Σε μια προσπάθεια να βγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τη δεινή θέση που βρέθηκε και να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν ύστερα από το βέτο της Τουρκίας και τον αποκλεισμό της από τη Διάσκεψη του Βερολίνου, οργάνωσε την επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα για να υπενθυμίσει την παρουσία της στους ξένους προστάτες της που θα αποφασίσουν για την τύχη της Λιβύης και έκανε λόγο για άσκηση βέτο στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αν στο Βερολίνο … επικυρωθεί το τουρκολιβυκό μνημόνιο.
Βέβαια η Γερμανία διευκρίνισε πως η Διάσκεψη θα ασχοληθεί μόνο με την εσωτερική κατάσταση της Λιβύης και επομένως στο ιμπεριαλιστικό τραπέζι θα επιδιώξουν οι κυρίαρχες δυνάμεις να συγκεράσουν τα συμφέροντά τους στη χώρα που πριν λίγα χρόνια κατέστρεψαν και διαμέλισαν, χωρίς να μπει προς συζήτηση το περιβόητο μνημόνιο.
Βασικός σκοπός της Άγκυρας είναι οποιαδήποτε «λύση» επιτευχθεί για τη Λιβύη να αφήνει άθικτο το τουρκολυβικό μνημόνιο που την καθιστά κυρίαρχη στις θαλάσσιες ζώνες της Ανατολικής Μεσογείου. Γι αυτό εξάλλου ο Ερντογάν χθες, τρεις μέρες πριν τη Διάσκεψη του Βερολίνου, προκειμένου να προκαταλάβει τις αποφάσεις της και να κατοχυρώσει τα τετελεσμένα, κλιμακώνει τους εκβιασμούς και τις απειλές, ανακοινώνοντας τόσο την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη για να κρατήσει με κάθε τρόπο ζωντανή την κυβέρνηση Σάρατζ, όσο και την αποστολή ερευνητικών σκαφών στην «τουρκική υφαλοκρηπίδα», όπως ορίζεται από το τουρκολυβικό μνημόνιο, για να ξεκινήσει μέσα στο 2020 γεωτρήσεις νότια της Κρήτης.

Το Γραφείο τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ
 17 Γενάρη 2020