Γρήγορη αναζήτηση

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓ.Α.Σ. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΕΡΓΑΣ

ΕΡΓ.Α.Σ Συνταξιούχων: Όλοι στα συνταξιουχικά συλλαλητήρια της 30.11 και 14.12



ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ολοι στα συνταξιουχικά συλλαλητήρια της 30.11 και 14.12
 Φίλε συνταξιούχε, απόμαχε της δουλειάς

Για μια ακόμα φορά τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής. Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που, δήθεν, «θα δώσει λύση στα προβλήματα που υπάρχουν»! Έχουμε χάσει το λογαριασμό για το πόσοι νόμοι έχουν ψηφιστεί για να “λύσουν” το ασφαλιστικό και τελικά στο μόνο που κατέληγαν ήταν να στραγγαλίζουν τα δικαιώματα μας! Να θυμηθούμε το νόμο Σιούφα με την κυβέρνηση του Κων. Μητσοτάκη τη δεκαετία του 90, το νόμο Γιαννίτση που ξεσήκωσε μαζικό κίνημα, τους νόμους που ψηφίστηκαν με τα μνημόνια που μείωσαν για πάνω από 40% τις συντάξεις, έκοψαν τα δώρα και το επίδομα άδειας και διέλυσαν τις επικουρικές συντάξεις. Σε όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για την υγεία, τις αυξήσεις στα φάρμακα και τις ιατρικές εξετάσεις, αλλά και τον περίφημο νόμο Κατρούγκαλου με τις γνωστές συνέπειες για τους συνταξιούχους, τόσο για όσους βγαίνουν στη σύνταξη μετά το Μάη του 2016, αλλά και τους λεγόμενους παλιούς συνταξιούχους με τη προσωπική διαφορά.

Παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης της Δεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο νόμος Κατροούγκαλου ζει και βασιλεύει και μάλιστα και με τη βούλα της τυφλής στη κυριολεξία δικαιοσύνης, που τον έβγαλε συνταγματικό σε ότι αφορά τις περικοπές για την συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων, και αντισυνταγματικό μόνο για τις περικοπές στις υψηλές επικουρικές για πάνω από 1300 ευρώ…
Με τις κινητοποιήσεις μας καταφέραμε να εξαναγκάσουμε της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αναστείλει τις περικοπές της προσωπικής διαφοράς. Όμως ο νόμος υπάρχει και ισχύει!
Η ΝΔ ετοιμάζεται να φέρει νέο νόμο που έχει σαν στόχο να ιδιωτικοποιήσει το μεγαλύτερο κομμάτι της ασφάλισης και ιδιαίτερα τις επικουρικές συντάξεις! Κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση και μίλαγε για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, τώρα όμως δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο αφού σχεδιάζει να κρατήσει όλες τις αρνητικές διατάξεις του νόμου και ταυτόχρονα φέρνει νέες ρυθμίσεις που οδηγούν με έντεχνο τρόπο όλους τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
Οφείλουμε λοιπόν για μια ακόμα φορά με το μαζικό μας αγώνα και μαζί με τους εργαζόμενους να παλέψουμε για την απόκρουση του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση, για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων,για τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.
Διεκδικούμε:
Συντάξεις που θα διασφαλίζουν μια αξιοπρεπή διαβίωση!
-Να αποκατασταθούν τα δώρα και τα επιδόματα
Κατάργηση των ειφορών για την υγειονομική περίθαλψη στις κύριες και 
 επικουρικές συντάξεις
-Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης
ΕΡΓ.Α.Σ.