Γρήγορη αναζήτηση

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΑΠ' ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ (Κ.Ο ΒΟΛΟΥ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ Κ.Ο. ΒΟΛΟΥ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
Στο λιμάνι του Βόλου έχει έρθει το πλοίο ENDURANCE που μεταφέρει ελικόπτερα APACHE, CHINOOK, μεταφορικά, αλλά και BLACK HAWK πολλαπλών ρόλων και εξοπλισμό για την 3η ταξιαρχία αεροπορίας στρατού των ΗΠΑ, που θα εγκατασταθεί στην 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο Βόλου. Σαράντα (40) ελικόπτερα και διακόσια πενήντα (250) στελέχη της Αμερικανικής Ταξιαρχίας, διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό, χειριστές, θα εγκατασταθούν σε αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις που υπάρχουν, αλλά θα γίνουν και άλλες, καθώς στα τέλη Νοεμβρίου αναμένονται να
έρθουν και οι κομάντος της 173ης  Αμερικάνικης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας.
 Για Τρίτη συνεχή χρονιά έρχονται σταδιακά αμερικάνικες δυνάμεις ελικοπτέρων από την Γερμανία και όχι μόνο. Επίσης, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται από το λιμάνι Zeebrugge του Βελγίου στο Βόλο, αμερικάνικος στρατιωτικός εξοπλισμός που θα μεταφερθεί στην Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία, όπου και εκεί αναπτύσσονται αμερικάνικες δυνάμεις. Η Κ.Ο. Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το δημοκρατικό λαό να μην επιτρέψει να γίνει η περιοχή μας ορμητήριο των αμερικανονατοικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Με την ελληνική εμπλοκή στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας όπου υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και που συνεχίζει δουλικά η κυβέρνηση της ΝΔ με τις νέες βάσεις σε Βόλο και Λάρισα, γινόμαστε άμεσος στόχος σε περίπτωση εμπλοκής των ιμπεριαλιστών Ρωσίας – ΗΠΑ  για τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής της Μ. Ανατολής, που αφορά τη μεταφορά και εξόρυξη ενεργειακών πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Καλούμε να δυναμώσει ο αντιπολεμικός αντιιμπεριαλιστικός αγώνας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ανταγωνισμούς στη Μ. Ανατολή, Συρία, Περσικό Κόλπο, που διαλύουν χώρες, εξοντώνουν αμάχους και είναι η κύρια αιτία για τα εκατομμύρια κυνηγημένων προσφύγων. Οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά, σπέρνουν την  ψευδαίσθηση ότι μέσα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ κάτω από την “προστατευτική τους ομπρέλα”  , θα εγγυηθούν τα σύνορά μας και την εδαφική μας ακεραιότητα. Οι Κούρδοι που πίστεψαν στην “προστασία” των ΗΠΑ, διαπίστωσαν τώρα με τον πιο άσχημο τρόπο πως οι “σύμμαχοί” τους δεν δίστασαν να τους παραδώσουν στο λεπίδι του Ερντογάν όπως είχαν κάνει το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ στην Κύπρο το 1974. Αυτός είναι ο ιμπεριαλισμός και γι’ αυτό πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των λαών και των χωρών που γίνονται θύματα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Κυβερνητικοί παράγοντες του Βόλου, διαδίδουν ότι θα πέσει δολάριο στην τοπική κοινωνία, μόνο που αυτά τα δολάρια θα μυρίζουν αίμα. Επίσης, ο πληθωρικός δήμαρχος Βόλου σε επίσκεψη του Αμερικάνου στρατιωτικού διοικητή δήλωσε πρόθυμος να τους βοηθήσει σε ό,τι τον χρειαστούν!
Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε τους κινδύνους που εγκυμονούνται για τη περιοχή από μια πιθανή ένταση ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όπως άλλωστε βλέπουμε σήμερα στη Συρία και όχι μόνο. 
ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ!  ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ!
ΚΑΤΩ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!