Γρήγορη αναζήτηση

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ


ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ


        Παρά τις προκλητικές επεμβάσεις των εκπροσώπων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις της ΠΓΔΜ και τις αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς που άσκησαν στο πολιτικό σύστημα και στο λαό της γειτονικής χώρας, το δημοψήφισμα για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών, μέσω της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, κατέληξε σε κανονικό φιάσκο, αφού μετά βίας η συμμετοχή έφθασε στο 36%.
Παρ ότι όμως οδηγήθηκε σε ναυάγιο το δημοψήφισμα, ο Ζάεφ κατ εντολή των ξένων αφεντικών του, περιφρονεί τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού του και  δηλώνει πως θα συνεχίσει τις πολιτικές διαδικασίες για την επικύρωση της συμφωνίας Τσίπρα- Ζάεφ. Αυτές είναι οι περιβόητες αρχές και αξίες της ….δημοκρατικής Δύσης.

Παρά την εκφρασμένη θέληση του γειτονικού λαού, οι επεμβάσεις και οι μηχανορραφίες των ιμπεριαλιστών για το πέρασμα της συμφωνίας θα ενταθούν, ανεξάρτητα αν τώρα έχει μπλεχτεί το κουβάρι των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια.
Από τη μια έχουμε στις δύο χώρες τις δύο κυβερνήσεις που ενεργώντας ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ προχώρησαν στη γνωστή συμφωνία με βασικό στόχο την ένταξη της ΠΓΔΜ στους δυο αυτούς αντιδραστικούς  οργανισμούς για τον πλήρη έλεγχο των Δυτικών Βαλκανίων, που τώρα μετά το φιάσκο του δημοψηφίσματος βρίσκονται σε δεινή θέση, και από την άλλη έχουμε τις δυνάμεις της εθνικιστικής αντιπολίτευσης που πανηγυρίζουν, όπως συμβαίνει στη χώρα μας με τη ΝΔ και στη γειτονική χώρα με το VMRΟ, που γίνονται κήρυκες του αντιδραστικού εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας. Πρόκειται για τις δύο όψεις της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, της υποτέλειας και του τυχοδιωκτικού εθνικισμού, που  στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των δύο λαών. Μια πολιτική που καλλιεργεί την υποταγή στους ξένους δυνάστες από τη μια πλευρά, την εχθρότητα και το δηλητήριο του εθνικισμού ανάμεσα στους δύο λαούς από την άλλη.
Για να μην αφήσουν καμιά αμφιβολία οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ, πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στην περιοχή μας, εξέδωσαν άμεσα Ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την οποία όχι μόνο δεν βλέπουν το φιάσκο του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ, αλλά αντίθετα χαιρετίζουν το αποτέλεσμά του και εκφράζουν «σθεναρή» υποστήριξή τους στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, προστάζοντας τους λακέδες τους στην ΠΓΔΜ να ξεπεράσουν τις «κομματικές διαφορές» και να «εκμεταλλευτούν αυτή την ιστορική ευκαιρία που θα επιτρέψει στη Μακεδονία να πάρει τη σωστή θέση στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».
Στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση ο έτερος υποτακτικός των ΗΠΑ, Τσίπρας, όπως ανακοινώθηκε, ήταν ο πρώτος που συνεχάρη τον Ζάεφ για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τον επαίνεσε «για την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητά του να συνεχίσει στην εφαρμογή της συμφωνίας». Ενώ ο Κοτζιάς για να ξεκαθαρίσει τη γραμμή πλεύσης της κυβέρνησης υπογράμμισε με νόημα ότι «το δημοψήφισμα είναι συμβουλευτικό και όχι τμήμα των δεσμευτικών όρων της συμφωνίας».
Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις ΗΠΑ-ΕΕ οι ντόπιες υποτακτικές τους κυβερνήσεις σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ.
Απάντηση στον αντιδραστικό συμβιβασμό των δύο κυβερνήσεων κάτω από την μπαγκέτα των ιμπεριαλιστών, δεν μπορεί να είναι το πατριδεμπόριο και η μισαλλοδοξία   που καλλιεργεί η ΝΔ, οι διάφοροι ακροδεξιοί παράγοντες και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Απάντηση μπορεί να δώσει ο αγώνας των λαών ενάντια στους ξένους δυνάστες και τον εθνικισμό για να μπει φρένο στην αλυτρωτική προπαγάνδα, με αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των χωρών, με στόχο την υπεράσπιση της ειρήνης, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία των λαών.