Γρήγορη αναζήτηση

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Λ.Α.-Α.Α.Σ. ΒΟΛΟΥ

MAO 4

Λαϊκή Αντίσταση -Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Βόλου: Καταγγελία για τη νέα βάση πεζοναυτών των ΗΠΑ στο Στεφανοβίκειο

Μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού άμυνας Π. Καμμένου και προέδρου των ΑΝΕΛ αποκαλύφθηκε ότι για τη Μαγνησία υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να εγκατασταθεί χερσαία δύναμη πεζοναυτών των ΗΠΑ στο Στεφανοβίκειο, σε νέα βάση. Είναι η πρώτη φορά που στρατιωτικές ξένες δυνάμεις θα εγκατασταθούν στη χώρα μόνιμα. Ο Καμμένος για να δικαιολογήσει την υποτέλειά του, μας λέει ότι αυτοί θα αφήνουν και πέντε δεκάρες στην πόλη, θυμίζοντας την εποχή που κάποιοι περίμεναν τον 6ο στόλο στο Πειραιά για να γεμίσουν τα καμπαρέ της πόλης.
Το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας, νομίζει, ότι αν μετατραπεί η Ελλάδα σε μία ατελείωτη βάση των ΗΠΑ, αυτό θα την ευνοήσει απέναντι στους ανταγωνιστές της. Ξεπουλάει γη, ύδωρ και αέρα στα γεράκια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Μετατρέπουν τη χώρα σε ορμητήριο φονιάδων των λαών. Κάνουν την Ελλάδα πρώτο στόχο σε περίπτωση σύρραξης των Αμερικάνων και Ρώσων ιμπεριαλιστών.
Καλούμε την εργατική τάξη, το δημοκρατικό λαό, τη νεολαία να ανοίξει το δικό της δρόμο, αυτόν της Αντίστασης και της Διεκδίκησης ενάντια στις πολιτικές της εκμετάλλευσης και της φτώχειας. Να ενισχύσουμε την αντιιμπεριαλιστική πάλη, ενάντια στους εθνικισμούς και την επαναχάραξη των συνόρων.
Να οικοδομήσουμε ένα μέτωπο απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης, κεφαλαίου, ιμπεριαλιστών.
Κανένας πεζοναύτης στη Μαγνησία
Έξω οι αμερικάνοι φονιάδες των λαών
Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ- ΕΕ