Γρήγορη αναζήτηση

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Βόλος: Ανακοίνωση – Καταγγελία Λ.Α.-Α.Α.Σ.


Μπράβοι, βία, ΜΑΤ, μηνύσεις, προσαγωγές, ξυλοδαρμοί και φρασεολογία υποκόσμου, είναι η αγαπημένη συνήθεια της δημαρχίας του Αχιλλέα Μπέου, δήμαρχου Βόλου και του Γιώργου Μουλά, προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Βόλου στις συνεδριάσεις που έγιναν 27 και 28 Αυγούστου για το φλέγον ζήτημα της χρεωκοπημένης ΔΕΥΑΜΒ.

Η πρώτη συνεδρίαση στις 27/8 διακόπηκε καθώς οι μπράβοι του Δήμου αποπειράθηκανμε βία να «συνετίσουν» εργαζόμενους και πολίτες που ζητούσαν να μην προχωρήσει ο Δήμος στη διάλυση και την εκκαθάριση της δημοτικής επιχείρησης (ΔΕΥΑΜΒ), εκτιμώντας ότι η νέα επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης που ετοιμάζουν, θα παραδοθεί σε ιδιώτες. Η διαδικασία αναβλήθηκε για την επομένη 28/8 καθώς η αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου έγινε παλαίστρα λόγω της δράσης των μπράβων. Στη νέα συνεδρίαση, τους μπράβους αντικατέστησαν τα ΜΑΤ καθώς την προηγούμενη μέρα ο πρόεδρος του ΔΣ είχε καταθέσει μήνυση κατά πολιτών και ζητούσε τη σύλληψή τους. Οι ξυλοδαρμοί και οι προσαγωγές συνεχίστηκαν από τα ΜΑΤ εντός του δημαρχείου. Ο κόσμος οργισμένος από την όλη κατάσταση και με το σύνθημα «ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ» επέβαλλε την απομάκρυνση των ΜΑΤ έξω από το κτίριο.


Κατά τη διάρκεια των γεγονότων, ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος εξαπέλυε ύβρεις κατά των πολιτών και των εργαζομένων από το μικρόφωνο. Ενώ στην ψηφοφορία που ακολούθησε η πρόταση για λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες ψήφους και δεν πέρασε.

Η οικονομική χρεωκοπία της ΔΕΥΑΜΒ, δεν πρόκυψε τώρα και ξαφνικά αλλά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν και ακολουθούν τόσο η σημερινή δημοτική αρχή αλλά και οι προηγούμενες, ελεγχόμενες από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ή κάποιους δήθεν ανένταχτους.Πολιτικές αντιλαϊκές και αντεργατικές που στο βωμό του κέρδους για το κεφάλαιο δεν διστάζουν να χρεοκοπήσουν μία δημοτική επιχείρηση. Η δημοτική αρχή του Μπέου είναι πιστός συνεχιστής της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής επιχείρησε την ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού, εξάγγειλε την ίδρυση εργοστασίου για την δημιουργία καυσίμων από σκουπίδια για την ΑΓΕΤ, επιχείρησε με τα ΜΑΤ και την τρομοκρατία να χαλάσει τον πεζόδρομο της Καραμπατζάκη κόβοντας δέντρα.

Η πολιτική της δημοτικής αρχής Μπέου είναι η πολιτική του συστήματος της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, είναι η πολιτική του ξεπουλήματος του πλούτου της χώρας στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Είναι η πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ –ΠΑΣΟΚ και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτή την πολιτική καλούμαστε να αντιπαλέψουμε εργαζόμενοι και λαός για να μην περάσουν τα σχέδιά τους.