Γρήγορη αναζήτηση

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΘ 2018

ΔΕΘ 2018: ΕΞΩ ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
Με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια. Η εξοργιστική όμως κυβερνητική προπαγάνδα για το τέλος των μνημονίων συντρίβεται καθημερινά στις μυλόπετρες της σκληρής πραγματικότητας, αυτής της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης του λαού.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Τσίπρα πανηγυρίζει για το τέλος των μνημονίων κρύβει από το λαό ότι με την περίφημη ρήτρα μη αναστρεψιμότητας των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων η κυβέρνηση δεσμεύεται πως δεν θα πάρει πίσω κανένα από τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί από το 2010 έως σήμερα, ενώ με το πρόγραμμα μεταμνημονιακής ενισχυμένης εποπτείας, που στην πραγματικότητα είναι ένα νέο καμουφλαρισμένο μνημόνιο, προωθούνται νέα δυσβάσταχτα αντεργατικά μέτρα, όπως μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, νέος γύρος ιδιωτικοποιήσεων και φυσικά προβλέπονται τριμηνιαίοι έλεγχοι από τους λεγόμενους θεσμούς για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των συμφωνημένων.
Και όλα αυτά για να επιτυγχάνονται σε βάρος του λαού αιματηρά πλεονάσματα έως το… 2060! Στην πραγματικότητα το κυβερνητικό αφήγημα για το «τέλος των μνημονίων» δεν σημαίνει τίποτε άλλο πέρα από την συνέχιση και την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής και το βάθεμα της εξάρτησης της χώρας από τον ιμπεριαλισμό.
Σε αυτά τα πλαίσια, με μια προκλητική κίνηση εξωραϊσμού του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού η διοίκηση της ΔΕΘ φιλοξενεί ως τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ. Η κίνηση αυτή βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία έχει αποδειχτεί μια από τις πιο φιλοαμερικάνικες κυβερνήσεις της χώρας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε τις δηλώσεις του Τσίπρα στη συνάντηση του με τον Τραμπ για τις «κοινές αξίες» που μοιράζεται με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, τη νούμερο ένα πολεμική μηχανή του πλανήτη που με τις στρατιωτικές επεμβάσεις της κομματιάζει ολόκληρες χώρες και λαούς γεννώντας τα καραβάνια των μεταναστών. Ταυτόχρονα οι συμφωνίες της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας και τη δημιουργία νέων σε όλη τη χώρα, εμπλέκουν ακόμα περισσότερα την Ελλάδα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη ευρύτερη περιοχή μας. Ακόμα η χώρα μας συμμετέχει υπό τις εντολές των ΗΠΑ στον αντιδραστικό άξονα με τη χούντα της Αιγύπτου, την Κύπρο και το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ που δολοφονεί εδώ και δεκαετίες τον παλαιστινιακό λαό. Επίσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έβαλε την υπογραφή της στη συμφωνία των Πρεσπών που επεκτείνει την κυριαρχία του ΝΑΤΟ και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στα βαλκάνια στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει διέξοδο στο λαό είναι η συγκρότηση ενός παλλαϊκού – πανεργατικού μετώπου αντίστασης και πάλης ενάντια στα μνημόνια κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την υπεράσπιση της ειρήνης στην περιοχή, ενάντια στα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Σε αυτήν την κατεύθυνση, να απορρίψει την φιλοαμερικάνικη – φιλοϊμπεριαλιστική προπαγάνδα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, καθώς και τις απόψεις των δυνάμεων που αναφέρονται στην Αριστερά οι οποίες παραγνωρίζουν την κυριαρχία του ιμπεριαλισμού πάνω στη χώρα μας και θεωρούν το μεγάλο λαϊκό αίτημα για την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας ξεπερασμένο.
Κάτω η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της εξάρτησης και της υποτέλειας
ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΔΝΤ
ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ