Γρήγορη αναζήτηση

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αναδεικνύεται στον πιο πιστό σύμμαχο των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση στην υπηρεσία των επεμβατικών σχεδίων των ιμπεριαλιστών στην περιοχή

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ – με τη σιωπηρή συμφωνία και των άλλων αστικών κομμάτων – εμπλέκει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς δημιουργώντας το έδαφος για να ρίξει το λαό σε επικίνδυνες περιπέτειες.
Αποκαλύπτεται τελικά, πως ο Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Τραμπ, δεν έμεινε μόνο στις συμφωνίες για τη Σούδα και την επισκευή των F-16 αλλά, μέσα στις διατυπώσεις για κοινούς στόχους και κοινές αρχές, υπήρχε η διαβεβαίωση του Έλληνα πρωθυπουργού πως είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει και να ενσωματώσει τη χώρα μας στα ιμπεριαλιστικά αμερικανονατοϊκά στρατηγικά σχέδια στον αντίστοιχο ρόλο που της ανήκει, σαν μια υποτελής χώρα.
Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα αβύθιστο αμερικανικό αεροπλανοφόρο, όπου οι Αμερικάνοι στρατιωτικοπολιτικοί αξιωματούχοι ερευνούν, υποδεικνύουν και προαναγγέλλουν τις περιοχές που θα εγκατασταθούν οι βάσεις και τα στρατηγικά όπλα που επιθυμούν. Ήδη μετά τις ανάλογες προσαρμογές στη βάση της Σούδας, ο γνωστός πρεσβευτής Πάιατ είχε προαναγγείλει την αμερικανική βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και τη στάθμευση των “drones” στη Λάρισα.

Τώρα, προκύπτει νέο ενδιαφέρον από τα αμερικανικά επιτελεία για τα ναυπηγεία της Σύρου, που θα τα χρησιμοποιήσουν όχι απλά για επισκευές, αλλά για τη δημιουργία μιας μικρότερης «Σούδας». Φυσικά, το αμερικάνικο ενδιαφέρον δεν περιορίζεται μόνο στη Σύρο αλλά επεκτείνεται και σε άλλα νησιά – όπως η Σκύρος - και περιοχές της χώρας.
Φυσικά, οι διευκολύνσεις προς τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό δεν σταματούν εδώ. Είναι πλέον γνωστό ότι αμερικάνικα αεροπλανοφόρα συνοδεύονται από ελληνικά πλοία στις διάφορες αποστολές τους στην Α. Μεσόγειο, όπως το υποβρύχιο Παπανικολής συνοδεύει το «Ιwo Jima», που στην πραγματικότητα πίσω από τις ναυτικές ασκήσεις που κάνει, προβάλλεται απειλητικά η προστασία των γεωτρήσεων που πραγματοποιεί η αμερικάνικων συμφερόντων ΕΧΧΟΝ στην κυπριακή ΑΟΖ.
Όλα αυτά βέβαια συντελούνται σε μια περίοδο όπου ένα κουβάρι οικονομικών και πολιτικοστρατιωτικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και ανταγωνισμών διαπλέκονται στη χώρα μας και στη γύρω περιοχή και πυκνά σύννεφα επικίνδυνων σχεδίων σκοτεινιάζουν τον ελληνικό ουρανό. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε και η άσκηση «Ηνίοχος 2018» στην περιοχή της Ανδραβίδας. Σύμφωνα με τους αμερικάνικους σχεδιασμούς και τη συμμετοχή ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων, δεν αποτελεί μια συνηθισμένη νατοϊκή άσκηση ρουτίνας αλλά μια σχεδιασμένη πολεμική άσκηση «υψηλού συμβολισμού» με μια έμμεση αλλά σαφή προειδοποίηση στο αντίπαλο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο. Στέλνει σαφή μηνύματα σε Ρωσία και Κίνα πως οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές έχουν τη δυνατότητα, εκτός από τα υπερόπλα που διαθέτουν, να συσπειρώνουν μεγάλο αριθμό και άλλων δυνάμεων, πρόθυμων να συνταχτούν και να εφαρμόσουν τα στρατηγικά τους σχέδια.
Η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ικανοποιήσει ιδιαίτερα τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, που δεν χάνουν ευκαιρία να παινέψουν τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του και να εκφράσουν την ικανοποίησή τους. Η πρώτη φορά «Αριστερά», εκπλήσσοντας και τους πλέον δύσπιστους στο δυτικό ιμπεριαλιστικό μέτωπο, συντάχτηκε απόλυτα με τη γεωστρατιγική πολιτική των Αμερικάνων και Ευρωπαίων συμμάχων, παραχωρεί γη και ύδωρ και αποδέχεται το ρόλο του κομπάρσου και του νεροκουβαλητή.
Στην ετήσια έκθεσή του, το ΝΑΤΟ κατατάσσει την Ελλάδα σαν δεύτερη χώρα που συμβάλλει σε στρατιωτικές δαπάνες στο ΝΑΤΟ, μετά τις ΗΠΑ, και ανάμεσα στις τέσσερις χώρες που αποδίδουν σταθερά το 2% επί του ΑΕΠ για τους σκοπούς του.
Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με την έκθεση του ΝΑΤΟ, συνέβαλε όχι μόνο στις επιχειρήσεις στην περιοχή της Μεσογείου αλλά σε παγκόσμια κλίμακα με αεροσκάφη σε αποστολές επιτήρησης, με προσωπικό και στρατιωτικά στελέχη.
Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες πολιτικές αναλύσεις για να διαπιστώσει κανείς πως η μεγαλοαστική τάξη της χώρας μας και τα ισχυρότερα τμήματά της, στα πλαίσια του πολύπλευρου ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, προκρίνουν την πρόσδεση στο αμερικανονατοϊκό άρμα με στόχο να αναβαθμίσουν την οικονομική και γεωστρατηγική τους θέση στην περιοχή, εκτιμώντας πως με αυτή την πολιτική θα εξασφαλίσουν περισσότερο την ασφάλειά τους και θα αναβαθμίσουν το ρόλο τους και τη θέση της Ελλάδας στη γύρω περιοχή. Σημαιοφόροι και μπροστάρηδες αυτής της πολιτικής, την οποία πιστά και απαρέγκλιτα εφαρμόζουν, είναι τα επιτελεία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Φυσικά, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και οι εξελίξεις θα είναι σε βάρος και δραματικές για τον ελληνικό λαό. Οι συμφωνίες ΗΠΑ – Ελλάδας, η επιβολή για την ακρίβεια των αμερικανικών απαιτήσεων και η υλοποίησή τους, θα βαθαίνουν την στρατιωτική εξάρτηση της χώρας μας από τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, θα την εμπλέξουν σε επικίνδυνους ανταγωνισμούς ενώ θα την στραγγίξουν οι ιμπεριαλιστικοί μονοπωλιακοί οικονομικοί κολοσσοί, ρίχνοντας το λαό στη φτώχεια και στη δυστυχία.
Όσον αφορά στην προστασία που της προσφέρουν οι αμερικανονατοϊκοί εναγκαλισμοί σε σχέση με τις απειλές της Τουρκίας, ήδη έχουμε τα πρώτα δείγματα γραφής, όπου οι «σύμμαχοί» μας έπαιξαν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, υποδεικνύοντας ωμά «βρέστε τα μεταξύ σας».
Ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματά του είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός αναπτύσσοντας τον ανυποχώρητο, αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό αγώνα του ενάντια στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές και τους εταίρους τους ιμπεριαλιστές. Αρνούμενος, με κάθε τρόπο, να γίνει μέσα από την αμερικανονατοϊκή ιμπεριαλιστική πολιτική θύτης άλλων αδελφών λαών, που παλεύουν κι αυτοί για τη λευτεριά, για την Εθνική τους Ανεξαρτησία, ενάντια στον πόλεμο και στην καταλήστευσή τους.