Γρήγορη αναζήτηση

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ



ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Με  φιέστα που διοργανώθηκε απ’ τη κυβέρνηση και κάτω απ’ το βαρύγουπο τίτλο του «περιφερειακού αναπτυξιακού συνέδριου», επιχείρησε η κυβέρνηση να δημιουργήσει κλίμα ευφορίας στη περιοχή της Θεσσαλίας. Με υπσχέσεις που θυμίζουν άλλες εποχές ο Τσίπρας προσπάθησε να πείσει τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες και τους άνεργους της περιοχής, ότι τα βάσανα τελείωσαν, τα μνημόνια τελειώνουν και η «ανάπτυξη» έρχεται.
Όμως η πραγματική εικόνα της εξαθλίωσης, της απόλυτης αποβιομηχάνησης και της ερήμωσης μεγάλων εκτάσεων του Θεσσαλικού κάμπου, είναι αυτή που γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες των τεσσάρων νομών της περιοχής και η εικόνα αυτή δεν μπορεί να κρυφτεί με όσα φτιασίδια και αν τα χρυσώσει η κυβερνητική προπαγάνδα.
Το εργατικό κέντρο της Λάρισας, που ελέγχεται απ’ το ΠΑΜΕ αποφάσισε να αντιδράσει στη φιέστα αυτή και κάλεσε σε συγκέντρωση έξω απ’ το χώρο του συνεδρίου. Δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει τη περιοχή για να προστατεύσουν τη κυβερνητική φιέστα των ψεύτικων υποσχέσεων και των απατηλών ελπίδων.
Είναι γεγονός ότι η συμμετοχή του κόσμου στη κινητοποιήση ήταν μικρή. Διακόσια περίπου μέλη το ΠΑΜΕ και μερικές δεκάδες μελών άλλων οργανώσεων ήταν τελικά ο συνολικός όγκος των συγκεντρωμένων, σε ένα χώρο μακριά απ’ το κέντρο της πόλης, αποτέλεσαν μια αναιμική απάντηση στη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων που έχει επιβάλει η Ε.Ε. και το ΔΝΤ και που εφαρμόζει με απόλυτη αφοσίωση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Η Λαϊκή Αντίσταση- Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία (Λ.Α.-Α.Α.Σ) πήρε μέρος με δικό της μπλοκ και πανό στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η παρουσία της όμως δεν ξέφυγε απ’ τη γενική εικόνα της συγκέντρωσης, παρά τη προσπάθεια της για να μπορέσει να συσπειρώσει και να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους της πόλης αλλά και γενικότερα της Θεσσαλίας.