Γρήγορη αναζήτηση

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση ΕΡΓΑΣ ΒΟΛΟΥ





ΕΡΓΑΣ

Εργατοϋπαλληλική αγωνιστική  Συσπείρωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.
Στη βιομηχανία ΒΙΣ του ομίλου Φιλίππου (ΦΑΓΕ) από το 2011 επικαλούμενη την κρίση, εφαρμόζει την εκ περί τροπής εργασία και άδεια άνευ αποδοχών. Τελευταία, κατήργησε το μπόνους παραγωγής και το επίδομα γάμου, που είχε συμφωνηθεί με το σωματείο.




Το εργοστάσιο σήμερα υπολειτουργεί και συγκεκριμένα το τμήμα παραγωγής χάρτου που λειτουργεί με 60 εργαζόμενους και  παράγει την πρώτη ύλη για την κατασκευή χαρτοκιβωτίων είναι κλειστό, ενώ το τμήμα χαρτοκιβωτίων που απασχολεί 120 εργάτες, λειτουργεί με εισαγόμενη πρώτη ύλη.

Μετά από παρέμβαση του σωματείου η εταιρία είχε υποσχεθεί ότι το εργοστάσιο θα λειτουργούσε πλήρως από τον περασμένο Νοέμβριο, σήμερα, ανακοινώνει ότι δεν θα λειτουργήσει πριν το Μάιο.

Οι εργαζόμενοι της μονάδας χάρτου από το 2011 βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και άδειας άνευ αποδοχών. Το σωματείο καταγγέλλει καθυστέρηση πληρωμών.

Η στάση της εταιρίας να μην αποκαλύπτει τα σχέδιά της για το μέλλον του εργοστασίου, προκαλεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα στους εργάτες. Επίσης, αφήνει να εννοηθεί πως σκέφτεται να προτείνει οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Είναι φανερό ότι όσο η εργαζόμενοι δεν οργανώνονται, όσο υπάρχει αδράνεια και εφησυχασμός, η εργοδοσία με πραγματικούς ή προσχηματικούς λόγους θα φορτώνει όλο και περισσότερο τη κρίση στις πλάτες της εργατικής τάξης. 
                                                                                             ΒΟΛΟΣ 23-03-2015