Γρήγορη αναζήτηση

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

ΒΟΛΟΣ: Συγκέντρωση των συνταξιούχων. Παρέμβαση της ΕΡΓΑΣ.

 

Βόλος: Παρέμβαση της ΕΡΓΑΣ στη συγκέντρωση των συνταξιουχικών οργανώσεων.

Πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 1/10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης του Βόλου, συγκέντρωση που προσκάλεσαν οι οργανώσεις των συνταξιούχων της περιοχής. Παρά την αρκετά έντονη προπαγάνδιση της κινητοποίησης η παρουσία των συνταξιούχων ήταν σχετικά περιορισμένη. Περίπου 120 συγκεντρώθηκαν στο χώρο της πλατείας.

Στη συγκέντρωση πήρε μέρος και η ΕΡΓΑΣ  στο Βόλο με μοίρασμα προκήρυξης στους συγκεντρωμένους, καθώς και στους διερχόμενους πολίτες. Στη προκήρυξη η ΕΡΓΑΣ κατάγγειλε τη γενοκτονία που προκαλεί το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ με την υπόθαλψη των δυτικών ιμπεριαλιστών, καθώς και τη κυβερνητική πολιτική υποταγής της ΝΔ στα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή.

Επίσης κατάγγειλε τα δήθεν μέτρα ανακούφισης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για αυξήσεις ψίχουλα προς τους συνταξιούχους.

Τέλος καλούσε όλους τους συνταξιούχους να παλέψουν ενωτικά και αποφασιστικά για την ανατροπή της βάρβαρης αυτής πολιτικής και για να διεκδικήσουμε:

  •    Αύξηση των συντάξεων που να υπερκαλύπτει τον πληθωρισμό και να μεγαλώνει  την πραγματική αγοραστική δύναμή τους -Ενίσχυση της κατώτερης σύνταξης -Να μας δοθεί πίσω η 13η και 14η σύνταξη!
  • Δραστική μείωση των τιμών  του ρεύματος και των καυσίμων – Άμεσα  μέτρα κατά της κερδοσκοπίας και της ακρίβειας
  • Κατάργηση του  αντιασφαλιστικού νόμου  Κατρούγκαλου που  έχει οδηγήσει στην  ανατροπή  του δημόσιου ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος και  στην κατάρρευση των συντάξεων και των ασφαλιστικών παροχών
  • Κατάργηση των νέων νόμων  της κυβέρνησης της ΝΔ που ιδιωτικοποιούν όλο το ασφαλιστικό σύστημα και   επεκτείνουν το καταστροφικό έργο της διάλυσης της Δημόσιας ασφάλισης και το ξεπούλημα των εισφορών των εργαζομένων στις ιδιωτικές εταιρείες