Γρήγορη αναζήτηση

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022. Κάλεσμα στη συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μάη

                  

 

 ΕΡΓΑΣ ΒΟΛΟΣ 1

                   ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022

 Κάλεσμα της Κ.Ο. Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ 

Κυριακή 1η Μάη στις 10 το πρωί συγκέντρωση στο Ταχυδρομείο για να τιμήσουμε τους αγώνες της εργατικής τάξης για ΕΙΡΗΝΗ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.

Δημοσιεύουμε την προκήρυξη της Κ.Ο. του Μ-Λ ΚΚΕ.

   Ζήτω η Εργατική πρωτομαγιά!

Παγκόσμια μέρα αγώνων για Δημοκρατία Ειρήνη Εθνική Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες

Οι λαοί όλου του κόσμου βρίσκονται στην πιο δύσκολη καμπή της ιστορίας τους μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Ο πόλεμος σαν αποτέλεσμα της Ρώσικης ιμπεριαλιστικής εισβολής στην Ουκρανία και οι συνεχείς παρεμβάσεις της λεγόμενης δυτικής συμμαχίας των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- Ε.Ε. στις χώρες της περιοχής, έχουν οδηγήσει στον πιο άγριο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, με ανυπολόγιστες συνέπειες Μπροστά στην πιο άγρια μορφή σύγκρουσης, όπως είναι ο πόλεμος, η παγκόσμια εργατική τάξη, οι λαοί όλου του κόσμου οφείλουν να απαιτήσουν το άμεσο σταμάτημα του πολέμου. Την άμεση αποχώρηση των ρώσικων στρατευμάτων απ’ την Ουκρανία και την αποχώρηση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ και των αμερικάνων απ’ τις χώρες της περιοχής.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, δημοκράτες αριστεροί!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπροστά στις βάρβαρες εξελίξεις του πολέμου, έχει υποταχθεί απόλυτα στις απαιτήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Σαν πιστός υπηρέτης των ξένων αφεντικών της ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές τους, έχει μετατρέψει όλη τη χώρα σε μια απέραντη βάση των επιθετικών τους. Στην ίδια πολιτική με την κυβέρνηση είναι όλα τα αστικά κόμματα του κοινοβουλίου, αφού στηρίζουν την πολιτική της εξάρτησης και υποταγής σε ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας απ’ τα επιθετικά σχέδια των δυτικών «συμμάχων μας». Να μην χρησιμοποιούνται τα ελληνικά εδάφη για τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Απαιτείται άμεσα η ανάπτυξη ενός πλατιού αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού μετώπου για να φύγει η χώρα μας απ’ το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου απ’ τα εδάφη και τα λιμάνια της χώρας μας.

Την ίδια ώρα ο λαός μας στενάζει απ’ το φοβερό κύμα ακρίβειας και της ανεργίας που σαρώνει τη χώρα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία ευθύνη για την ακρίβεια και ότι η κρίση είναι παγκόσμια. Η αντιπολίτευση δίνει ανέξοδες υποσχέσεις, ελπίζοντας να πριονίσει την εκλογική πελατεία της ΝΔ.  Όμως η ακρίβεια στο φως, στα καύσιμα, στα τρόφιμα δεν εξαργυρώνεται με μία ψήφο και δεν εξαργυρώνεται ακόμα με τις ψεύτικες υποσχέσεις που ακούμε απ’ τα χείλη των ηγετών των ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ και σία. Ούτε αντιμετωπίζονται με την αδράνεια και υποταγή που έχουν επιβάλει οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος με όποιο μανδύα και αν εμφανίζονται. Μόνο ο παρατεταμένος μαζικός και ενωτικός αγώνας των εργαζομένων- ανέργων μπορεί να ανακόψει την αντιλαϊκή- αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και μεγάλης εργοδοσίας.

Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά και δίνει ελπίδες στην εργατική τάξη και το λαό μας!

Κ. Ο. Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ