Γρήγορη αναζήτηση

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Νέο έγκλημα του κράτους- δολοφόνου του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού (φωτορεπεορτάζ)

Ένα σύντομο οδοιπορικό για τον μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης,

Με αφορμή τα τελευταία εγκλήματα του κράτους δολοφόνου – Ισραήλ, παρουσιάζουμε ένα σύντομο οδοιπορικό με την πορεία των γεγονότων που οδήγησε σε μία ακόμα σφαγή του λαού της Παλαιστίνης.

1. Το Ισραήλ απαγόρευσε τις παλαιστινιακές εκλογές στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Τεταμένη κατάσταση έχει διαμορφωθεί στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης, μετά την απόφαση του Ισραήλ να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή των παλαιστινιακών βουλευτικών εκλογών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Επικαλούμενος αυτήν τη στάση, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μ. Αμπάς, αποφάσισε τη ματαίωση των παλαιστινιακών βουλευτικών εκλογών της 22ας Μάη, που επρόκειτο να είναι οι πρώτες μετά από 15 χρόνια. Η απόφαση αυτή απερρίφθη από τον ηγέτη της ισλαμικής «Χαμάς», Ι. Χανίγια, που δήλωσε πως ο Αμπάς δεν είχε τέτοια αρμοδιότητα, προσθέτοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν «κανονικά» στη Λωρίδα της Γάζας. Μέσα σε αυτό το σκηνικό όξυνσης της έντασης, επικαλούμενος την έξαρση της πανδημίας ο Αμπάς υπέγραψε νέο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο επιβάλλει «κατάσταση εκτάκτου ανά­γκης» και νέα σκληρή καραντίνα για 30 μέρες.

Το ενδεχόμενο αναβολής των παλαιστινιακών βουλευτικών εκλογών στις 22 Μάη είχαν επαναφέρει από μέρες στελέχη της Φατάχ και της Παλαιστινιακής Αρχής, προετοιμάζοντας το «κλίμα», αλλά δημιουργώντας ταυτόχρονα την αίσθηση πολιτικής αδυναμίας της Φατάχ έναντι της Χαμάς που είναι ο βασικός πολιτικός αντίπαλος.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών, Ριγιάντ αλ Μάλκι, επισκέφτηκε χώρες της Ευρώπης προκειμένου αυτές να ασκήσουν πίεση στις ισραηλινές κατοχικές αρχές και να επιτρέψουν τη διεξαγωγή των παλαιστινιακών εκλογών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι ισραηλινές κατοχικές αρχές έχουν συλλάβει τρεις υποψήφιους Παλαιστίνιους κατοίκους της Ιερουσαλήμ που έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές του Μάη.

Παράλληλα, οι κατοχικές δυνάμεις συνεχίζουν το κυνήγι στην Ανατολική Ιερουσαλήμ κατά Παλαιστινίων που πραγματοποιούν προεκλογικές συγκεντρώσεις ενόψει των εκλογών στις 22 Μάη. Μετά από συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, πέντε ευρωπαϊκές χώρες ζήτησαν από το Ισραήλ να επιτρέψει τη διεξαγωγή των εκλογών σε όλα τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης, συμπε­ριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερου­σαλήμ, και την εκεί ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών.

 

2. Νέα σφαγή στη Γάζα από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ: Τους παίρνουν τη γη, τα σπίτια, τη ζωή…

 

 

Δεύτερο 24ωρο τρόμου έζησαν χιλιάδες άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας, που σφυροκοπήθηκαν απ’ την αεροπορία του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ.

Βαρύς ο φόρος αίματος της νέας σφαγής για τους Παλαιστίνιους που θρηνούν 35 άτομα, (ανάμεσά τους 12 παιδιά), ενώ άλλοι 220 έχουν τραυματιστεί σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης. 

Η κυβέρνηση Μπάιντεν και η ΕΕ να βάζουν «πλάτη», αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην… «αυτοάμυνα» και απευθύνοντας «εκκλήσεις» για «αυτοσυγκράτηση και των δύο πλευρών», εξισώνοντας το θύτη με το θύμα.

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έξωσης εκατοντάδων οικογενειών Παλαιστινίων από τα σπίτια τους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και οι βάναυσες επιθέσεις σε βάρος Παλαιστινίων προσκυνητών και διαδηλωτών στο τέμενος Αλ Ακσά.

Σκηνές βίας με λιντσαρίσματα Παλαιστινίων σε πόλεις του Ισραήλ με μικτό πληθυσμό

 

Υπερεθνικιστές Εβραίοι έχουν επιδοθεί σε ασχήμιες εις βάρος Αράβων σε πολλές πόλεις του Ισραήλ. Άφαντη σε πολλές περιπτώσεις η ισραηλινή αστυνομία μπροστά σε περιστατικά όπου ακραίες ομάδες καίνε, λεηλατούν και χτυπούν πυροδοτώντας μια άνευ προηγουμένου έκρηξη βίας.

Βυθισμένες στο χάος είναι από το βράδυ της Τετάρτης πολλές πόλεις του Ισραήλ που διατηρούν μικτό πληθυσμό (Εβραίων και Αράβων). Σκηνές βίας ξεδιπλώνονται προκαλώντας τεράστια ανησυχία στη διεθνή κοινότητα που παρακολουθεί αποσβολωμένη τα όσα συμβαίνουν.

Τα περιστατικά τυφλής βίας είναι αναρίθμητα με ορισμένα εξ αυτών να φτάνουν στα μέσα ενημέρωσης από τις κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη Χάιφα, Εβραίοι λίντσαραν ένα Άραβα που κινούταν σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Το οργισμένο πλήθος έβγαλε τον άτυχο άνδρα από το αυτοκίνητο του και τον ξυλοκόπησαν. Είχαν προηγηθεί ελιγμοί του οδηγού για να ξεφύγει από τη μανία τους.

Στην πόλη Λοντ, οι συγκρούσεις μεταξύ Εβραίων και Αράβων αναζωπυρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης. Και οι δύο πλευρές αντάλλαξαν πέτρες ενώ η αστυνομία έκανε χρήση κροτίδων κρότου λάμψης για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους. Κατά τη διάρκεια των οδομαχιών πυρπολήθηκε αυτοκίνητο της αστυνομίας με τις ταραχές να συνεχίζονται και μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ στις 8 μ.μ.

Στην παραλιακή πόλη Μπατ Γιαμ, κοντά στο Τελ Αβίβ, μετά από κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο να «κάνει το ιερό του καθήκον», ομάδες νεαρών Εβραίων βγήκαν στους δρόμους και έσπειραν τον πανικό. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ομάδα ακροδεξιών χτύπησε με άγριο τρόπο έναν άνδρα που προφανώς ήταν Άραβας. Η βίαιη επίθεση καταγράφηκε από την κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Kan.

Η αστυνομία κατά τη διάρκεια του περιστατικού δεν υπήρχε πουθενά με το φανατισμένο πλήθος να χτυπά και να ξαναχτυπά τον ανυπεράσπιστο άνδρα.

Στο μεταξύ, Εβραίοι υπερεθνικιστές διαδήλωσαν στους δρόμους φωνάζοντας «θάνατος στους Άραβες».

 

Μ-Λ ΚΚΕ: Καταγγέλλουμε το νέο έγκλημα του ισραηλινού καθεστώτος σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού!

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Καταγγέλλουμε το νέο έγκλημα του ισραηλινού καθεστώτος σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού! Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί!

Ο παλαιστινιακός λαός βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με το νέο έγκλημα των Ισραηλινών. Οι Ισραηλινοί σφυροκοπούν ανελέητα τη λωρίδα της Γάζας με αεροπορικές επιδρομές σπέρνοντας το θάνατο. Οι Παλαιστίνιοι ήδη μετρούν 20 νεκρούς, ανάμεσά τους και 9 παιδιά καθώς και δεκάδες τραυματίες. Το νέο αιματηρό χτύπημα των Ισραηλινών έρχεται σε συνέχεια της πολιτικής των εκδιώξεων των Παλαιστινίων που πραγματοποίησε η κυβέρνηση Νετανιάχου το προηγούμενο διάστημα από την ανατολική Ιερουσαλήμ πυροδοτώντας την ένταση.

Οι εκκλήσεις των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για «ψυχραιμία» είναι υποκριτικές αφού παρέχουν την πλήρη υποστήριξη στο σιωνιστικό καθεστώς, αναγορεύοντάς το σε χωροφύλακα και τρομοκράτη των λαών της περιοχής, ανάβοντας ουσιαστικά το πράσινο φως για το αιματοκύλισμα και την εξόντωση των Παλαιστινίων.

Η στάση των «ίσων αποστάσεων» που κρατά η κυβέρνηση της ΝΔ, για λογαριασμό της ντόπιας ολιγαρχίας, αλλά και η αναγόρευση του Ισραήλ σε εταίρο και σύμμαχο στην πραγματικότητα συγκαλύπτει την ισραηλινή κτηνωδία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, και εξωραΐζει τη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου..

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα θηριωδία του ισραηλινού φασιστικού καθεστώτος στη Λωρίδα της Γάζας! Εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης! Καταγγέλλει την πολιτική των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, καθώς και την πολιτική «ίσων αποστάσεων» της ελληνικής κυβέρνησης που ενισχύει και αποθρασύνει το σιωνιστικό καθεστώς. Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Γραφείο Τύπου Μ-Λ ΚΚΕ