Γρήγορη αναζήτηση

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΟΛΗ Η ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΛΑΡΚΟ

Με κλείσιμο της Εθνικής οδού συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ που αντιδρούν στα σχέδια που προωθεί η κυβέρνηση με την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας από το υπουργείο Ενέργειας  με την οποία η βιομηχανία  τίθεται σε ειδικό καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία.
Θα ακολουθήσει η πώληση των στοιχείων ενεργητικού – του εργοστασίου και του ορυχείου – με διαγωνισμό  και αναζήτηση επενδυτή. Σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσει η εταιρία θα οδηγηθεί σε πτώχευση. Ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, έχει εκφράσει την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει επενδυτής.

Επιπλέον, στην τροπολογία προβλέπεται η μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 25% μεσοσταθμικά και η τοποθέτηση ειδικού διαχειριστή εντός του Μαρτίου.
Με συμμετοχή 100% πραγματοποιήθηκε σήμερα η νέα 24ωρη απεργία των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, ενώ το μεσημέρι, έγινε  μεγάλη  συγκέντρωση των εργαζομένων στην Εθνική οδό, την οποία έκλεισαν και στα δύο ρεύματα, στο ύψος του Μαρτίνου.  Στη συγκέντρωση συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Λαμίας,  οικογένειες των εργαζομένων,   μαθητές του ΓΕΛ Μαρτίνου και κάτοικοι της περιοχής ενώ από την Αθήνα μετέβησαν το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας και εργαζόμενοι από άλλα σωματεία εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργατών.
Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν, «με αίμα και ιδρώτα δένουμε το ατσάλι θα τους σταματήσουμε με ενότητα και πάλη».Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι τροπολογία της κυβέρνησης θα οδηγήσει σε κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ που θα ρημάξει την ευρύτερη περιοχή, στη Λάρυμνα της Φθιώτιδας.
Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι τροπολογία της κυβέρνησης θα οδηγήσει σε κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ που θα ρημάξει την ευρύτερη περιοχή, στη Λάρυμνα της Φθιώτιδας.
Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Ειδικότερα, η κυβέρνηση με πρόφαση τα συσσωρευμένα χρέη της επιχείρησης, προωθεί τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του συνόλου ή μέρους του ενεργητικού της.
Στα πλαίσια της κινητοποίησης ανακοινώθηκε, από τον Α. Κορέτζελο, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, σύσκεψη σωματείων, που θα γίνει τις επόμενες μέρες, για τη συνέχιση του αγώνα.
Μιλώντας στην κινητοποίηση ο Παναγιώτης Πολίτης,  μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας, μεταξύ άλλων, ανάφερε ότι, η τροπολογία θα ψηφιστεί, ωστόσο το ζήτημα είναι αν θα αφήσουμε να την εφαρμόσουν. Και αυτό, συνέχισε, απαιτεί αντοχή ακόμα μεγαλύτερη αλληλεγγύη και συσπείρωση. Κάθε βήμα που κάνουμε να βροντάει ο τόπος, κατέληξε ο Π. Πολίτης.
Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας,  εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων σε δήμους της Φθιώτιδας, καθώς και ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων.
Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ έχουν προαναγγείλει ότι θα προχωρήσουν και σε νέες κινητοποιήσεις στην Αθήνα, μετά την πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στις 25 Ιανουαρίου.