Γρήγορη αναζήτηση

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΒΟΛΟΣ | ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ (10/11) ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Λ.Α.-Α.Α.Σ.

ΣΗΜΑ ΠΟΡΕΙΑΣ

Βόλος: Πανθεσσαλική κινητοποίηση το Σάββατο 10 Νοέμβρη στο Στεφανοβίκειο: Έξω Βάσεις – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ παραδίνει την χώρα στους Αμερικανονατοϊκούς φονιάδες ενισχύοντας τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και τους κινδύνους για εμπλοκή σε πολεμικές συγκρούσεις. Η υποταγή και η ευθυγράμμιση στις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών βαπτίζονται «προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας». Τίποτα πιο ψεύτικο από αυτό.
Οι στρατιωτικές βάσεις ΗΠΑ–ΝΑΤΟ, τόσο οι παλιές όσο και οι νέες που ετοιμάζονται, σε πολλές περιοχές , αποκαλύπτουν ότι η χώρα μετατρέπεται σε ένα πολεμικό ορμητήριο με σκοπό να συμμετέχει στον ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ -ΕΕ -Ρωσίας) για κυριαρχία σε Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ένας ανταγωνισμός που φέρνει πολέμους και εξαθλίωση, διάλυση χωρών , φτώχεια και προσφυγιά για τους λαούς. Για τον λαό στην περιοχή της Θεσσαλίας οι βάσεις ΗΠΑ–ΝΑΤΟ αποτελούν μία άμεση απειλή καθώς κάθε στρατιωτικό ορμητήριο αποτελεί ταυτόχρονα και στρατιωτικό στόχο των αντιπάλων και εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους.
Οι στρατιωτικές βάσεις ΗΠΑ–ΝΑΤΟ τα φονικά τους όπλα και οι στρατιωτικές δυνάμεις που στρατοπεδεύουν σε αυτές γίνεται προσπάθεια από κυβέρνηση και αστική αντιπολίτευση να παρουσιαστούν σαν «δυνάμεις προστασίας» από τους «εχθρούς της χώρας». Στην πραγματικότητα είναι προστάτες του συστήματος της εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και θα χρησιμοποιηθούν ενάντια στον λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους αγώνες τους, όταν οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι λακέδες τους νοιώσουν ότι απειλείται η κυριαρχία τους.
Σε όλη την περιοχή της Θεσσαλίας είναι πολλές οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις που είτε βρίσκονται κάτω από τον άμεσο έλεγχο των ΗΠΑ–ΝΑΤΟ είτε τις χρησιμοποιούν για τους πολεμικούς σχεδιασμούς τους και συνέχεια ο κατάλογος μεγαλώνει καθώς προστίθενται και νέες. Ενώ επίσης αποκαλύπτεται και η μόνιμη εγκατάσταση στρατευμάτων (Στεφανοβίκειο). Ο υπουργός άμυνας Καμένος προσπάθησε να εξαγοράσει τους κατοίκους των περιοχών όπου θα στηθούν οι νέες βάσεις και εγκαταστάσεις με τις περιβόητες «πέντε δεκάρες» που δήθεν θα αφήσουν οι αμερικανονατοϊκοί στρατιωτικοί.
Ο εργαζόμενος λαό που υποφέρει από την λιτότητα και την ανεργία που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης και των ξένων μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΔΝΤ, δεν πρέπει να δεχθεί τις «πέντε δεκάρες» των αμερικανονατοϊκών φονιάδων, αλλά να οργανωθεί και να παλέψει για ψωμί και δουλειά ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση που φέρνει πολέμους και εξαθλίωση.
Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους νέους στον αγώνα ενάντια στην παρουσία των βάσεων στον τόπο μας. Στην ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό και τον φασισμό που απειλούν να σύρουν τον λαό μας και τους άλλους λαούς στο σφαγείο άδικων πολέμων. Για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η ενότητα των λαών ενάντια στους κοινούς εχθρούς τους.
Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία