Γρήγορη αναζήτηση

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Το νέο μακελειό στη Γαλλία και η υποκρισία των ιμπεριαλιστών


Το νέο μακελειό στη Νίκαια της Γαλλίας, οι στυγνές δολοφονίες αθώων ανθρώπων από τυφλή επίθεση με φορτηγό, δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται –απερίφραστα- από κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο.

Ωστόσο, παρά την υποκρισία των ισχυρών δυνάμεων, που δηλώνουν -δήθεν- τον αποτροπιασμό τους, αυτά τα αντιδραστικά σκοταδιστικά μορφώματα, όπως ο ISIS, από τα οποία εμπνέονται οι δράστες των δολοφονιών που φαντασιώνονται θεοκρατικά καθεστώτα και χαλιφάτα, τα έχουν εκθρέψει, εκπαιδεύσει, χρηματοδοτήσει και εξοπλίσει οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές. Είναι γέννημα θρέμμα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής που τσάκισε τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα στη Μ. Ανατολή και την Αφρική και ενίσχυσε, ως εσωτερικά στηρίγματα και συμμάχους, αντιδραστικές σκοταδιστικές δυνάμεις. Είναι γέννημα θρέμμα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας που προκάλεσε την κατερείπωση, τη λεηλασία και το διαμελισμό της Μ. Ανατολής.
Η σφαγή στη Νίκαια αξιοποιείται στην κατεύθυνση αντιδραστικών σχεδιασμών στο εσωτερικό της Γαλλίας, τόσο με το χτύπημα του μεγάλου και παρατεταμένου αγώνα των εργατών ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης Ολάντ, όσο και με το δυνάμωμα των  ακροδεξιών και φασιστικών δυνάμεων της Λεπέν που βγαίνουν στο προσκήνιο και ενισχύουν την τρομολαγνεία και την ξενοφοβία, διαμορφώνοντας όρους για την προώθησή τους στην  κεντρική εξουσία σε μια περίοδο που η ιμπεριαλιστική ΕΕ, ύστερα από το Brexit ,βυθίζεται σε μεγάλη κρίση.
Με φόντο το δολοφονικό χτύπημα στη Νίκαια, διαμορφώνεται ένα νέο ζοφερό τοπίο, όπου στραγγαλίζονται παραπέρα δημοκρατικά δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες, με την παράταση του στρατιωτικού νόμου που αποφάσισε η κυβέρνηση Ολάντ, συσκοτίζονται τα νέα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα που ετοιμάζονται και επιχειρείται να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου ώστε οι λαοί να μείνουν τρομοκρατημένοι στο περιθώριο και οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί να μπουν σε νέα τροχιά επιθετικότητας.
Ο λαός μας δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της μαύρης προπαγάνδας και να μπει στη δίνη της τρομοϋστερίας, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στους ιμπεριαλιστές, αλλά να παλέψει ενάντια στις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς τους, ενισχύοντας το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, απαιτώντας καμία εμπλοκή της χώρας μας, καμία διευκόλυνση σε νέες επεμβάσεις.