Γρήγορη αναζήτηση

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση της Λ.Α.-Α.Α.Σ. για τις απολύσεις στη ΒΙΣ



Να παρθούν πίσω οι απολύσεις στην ΒΙΣ

Δικαίωμα στην δουλειά – Δικαίωμα στην ζωή



Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καταγγέλλει τις 31 απολύσεις που ανακοίνωσε ξαφνικά η εργοδοσία στο τμήμα χαρτοποιίας της ΒΙΣ (όμιλος Φιλίππου) και ήδη προχώρησε την Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη στις 8 πρώτες απολύσεις εργατών.
Η εργοδοσία εδώ και δύο χρόνια περίπου εκβίαζε και απαιτούσε από τους εργάτες στο τμήμα  παραγωγής χαρτιού να δουλεύουν εκ περιτροπής ή τους έβαζε σε διαθεσιμότητα, καθώς όπως έλεγε είχε «επενδυτικά και εκσυγχρονιστικά» σχέδια για να τους κρατάει σε ομηρία και αναμονή χωρίς αντιδράσεις.
Σήμερα πετάει στον δρόμο 31 εργάτες με 15 και 30 χρόνια δουλειάς.
Το σωματείο καταγγέλλει ότι οι εργάτες του τμήματος χαρτιού θα μπορούσαν να  μεταφερθούν στο τμήμα χαρτοκιβωτίων όπου τα κενά είναι σημαντικά αλλά αντί αυτού η εργοδοσία προχωράει στις απολύσεις, αποκαλύπτοντας, για άλλη μια φορά, το αντεργατικό της πρόσωπο.

Χαιρετίζουμε  την αγωνιστική στάση των εργατών της ΒΙΣ και την απόφάσή τους να παλέψουν για να μην περάσουν οι απολύσεις με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη.
Είναι ο δρόμος του αγώνα που βάδισαν οι εργάτες στον ΙΜΑΝΤΑ και την Χαλυβουργία, ενάντια στην επίθεση που δέχθηκαν. Καθώς, όπως η ζωή έχει δείξει, ο δρόμος των συνεχών υποχωρήσεων και της «κατανόησης» δεν οδηγεί πουθενά αλλού από την χειροτέρευση των όρων δουλειάς και ζωής των εργατών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να σταθούν στο πλευρό των εργατών της ΒΙΣ  να στηρίξουν ολόπλευρα τον αγώνα τους με στόχο τη νίκη , για μην γίνει καμία απόλυση και όσες ανακοινώθηκαν να παρθούν πίσω.

Οι εργάτες και όλος ο λαός είναι αντιμέτωποι με μία ολομέτωπη επίθεση που καταστρέφει την ζωή τους. Πρωταγωνιστές της επίθεσης οι συγκυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χθες, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σήμερα.
Με τα αντεργατικά μέτρα που ψηφίζουν στην βουλή, υπηρετώντας το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, τους ληστές της ΕΕ και του ΔΝΤ, έχουν διαμορφώσει έναν εργασιακό μεσαίωνα στους χώρους δουλειάς.
Δουλειά λάστιχο, μεροκάματα και μισθοί πείνας, απληρωσιά, απολύσεις και διαθεσιμότητες, ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, εκβιασμοί και απειλές, έχουν γίνει καθεστώς σε όλους τους εργασιακούς χώρους τόσο στην περιοχή μας όσο και σε όλη την χώρα.
Για αυτή την κατάσταση είναι συνυπεύθυνες και οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών φορέων (ΓΣΕΕ – Ομοσπονδίες-Εργατικά Κέντρα) που είτε δεν κάνουν τίποτα για να οργανώσουν τις εργατικές αντιστάσεις είτε στήνουν γέφυρες επικοινωνίας και κατανόησης με την εργοδοσία, αφήνοντας μόνους τους εργάτες στο έλεος της επίθεσης του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις και στα δικά τους μέσα πάλης, τα σωματεία τους, σε αγωνιστική και ταξική κατεύθυνση ενάντια στους κήρυκες της υποταγής και της ήττας.

Να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους στα δικά τους χέρια με συλλογική οργάνωση, συντονισμό και αλληλεγγύη καθώς εκεί είναι η δική τους δύναμη απέναντι στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου –ΕΕ- ΔΝΤ- αστικών κυβερνήσεων.


Βόλος 28 Σεπτέμβρη 2015


                                                                 Τη νίκη φέρνει ο αγώνας