Γρήγορη αναζήτηση

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

27 ΝΟΕΜΒΡΗ : ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΡΓΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 27ης ΝΟΕΜΒΡΗ.
Να πάρουμε τον απεργιακό αγώνα στα χέρια μας
        Βρισκόμαστε στον πέμπτο χρόνο των μνημονίων. Η συγκυβέρνηση και όσοι την στηρίζουν Ε.Ε. και ΔΝΤ, προσπαθούν να μας πείσουν ότι η τρόικα φεύγει και τα μνημόνια τελείωσαν. Εμείς όμως ξέρουμε ότι μένουν σταθεροί και ισχύουν. Οι 400 νόμοι των μνημονίων, το 50% της μείωσης των μισθών μας, η διάλυση της δημόσιας δωρεάν υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης οι αλλαγές των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση προς τα πάνω οι απολύσεις των συναδέλφων μας, η απαγόρευση των προσλήψεων και όχι μόνο.

        Η Ελλάδα είναι στις 3 πιο φτωχές χώρες της Ε.Ε. σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία. Η ανεργία χτυπάει κόκκινο φτάνοντας στο 30% παρά τις κομπίνες και τα μαγειρεμένα νούμερα. Αλλά και αυτοί που δουλεύουν, βρίσκονται μόνιμα με την απειλή της απόλυσης, ενώ πάρα πολλοί είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Η Ελλάδα αναδείχθηκε σε πρωταθλήτρια στην παιδική φτώχεια, καθώς ξεπερνάει το 36% σύμφωνα με τα στοιχεία της UNISEF. Αυτό είναι το περίφημο «πρωτογενές πλεόνασμα» για το όποιο τόσο πολύ καμαρώνει η κυβέρνηση. Κάθε επικαιροποίηση, κάθε νέα διαπραγμάτευση που κάνουν με τους δανειστές, μετατρέπεται σε εφιάλτη για την κοινωνική πλειοψηφία, καθώς πολλαπλασιάζουν με ταχύτατα τα αντεργατικά μέτρα. Σε αντίθεση μα τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, τα μέτρα κάθε νέας διαπραγμάτευσης αποδεικνύονται χειρότερα απ’ τα προηγούμενα. Σ’ αυτές τις συνθήκες η συνδικαλιστική ηγεσία αποφάσισε να κηρύξει μία 24ωρη απεργία. Είναι η γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή  των υποταγμένων και ανυπόληπτων ηγεσιών να λειτουργούν σαν βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής αγανάχτησης που με την ταχτική τους συνέβαλαν  στην υπονόμευση των μαζικών αγώνων, που προσπαθούσαν να ανατρέψουν την πολιτική των μνημονίων. Η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική στηρίχτηκε άλλοτε ανοιχτά και άλλοτε συγκαλυμμένα απ’ τις πλειοψηφίες της ηγεσίας του συνδ. κινήματος που με την ακραία συμβιβαστική γραμμή τους έβαλαν και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη στο πέρασμα της.
           Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
       Με 24ωρες εθιμοτυπικές απεργίες δεν ανατρέπεται η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων και των ιμπεριαλιστών αφεντικών τους Ε.Ε. και ΔΝΤ. Αν η συγκυβέρνηση με τη στήριξη των μηχανισμών του συστήματος και του κυβερνητικού συνδικαλισμού παλιού και νέου καταφέρει να εφαρμόσει το σύνολο των μέτρων που απαιτεί η τρόικα και η ντόπια πλουτοκρατία, τότε δεν θα μιλάμε για κάποια νέα επώδυνα μέτρα, αλλά για μια πραγματική ισοπέδωση της ζωής μας. Αν δεν βάλουμε τώρα με τους μαζικούς ενωτικούς μαχητικούς ταξικούς αγώνες μας φρένο στη πολιτική αυτή, τότε δεν θα μιλάμε για μια ακόμα χαμένη μάχη, αλλά για μια ήττα που θα προκαλέσει την οριστική συντριβή της ζωής της πλατιάς πλειοψηφίας των εργαζομένων και όχι μόνο. Για να αντιστρέψουμε όμως το κλίμα τια διάχυτης απογοήτευσης και να κερδίσουμε τις επόμενες μάχες πρέπει να απορρίψουμε τη συντεχνιακή λογική, να απορρίψουμε την πολιτική των συμβιβασμένων ηγεσιών και να χαράξουμε ένα πλαίσιο ανατροπής της βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής.
Στην γενική απεργία στις 27 ΝΟΕΜΒΡΗ πρέπει να δώσουμε μαζικό παρών, όχι για να στηρίξουμε το άσφαιρο πλαίσιο των ανυπόληπτων συνδικαλιστικών γραφειοκρατιών, αλλά για να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους άλλους εργαζόμενους και να μετατρέψουμε την άσφαιρη 24ωρη ντουφεκιά, σε παρατεταμένο αγώνα διάρκειας, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και των ξένων αφεντικών της Ε.Ε. και ΔΝΤ.