Γρήγορη αναζήτηση

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Άλλοι δύο ακόμα εργάτες έχασαν τη ζωή τους στο βωμό του εργοδοτικού κέρδους

Δύο νεκροί εργάτες στη Μαγνησία μέσα σε δύο μέρες!

 

   Δύο   νέοι εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 48ωρο στη Μαγνησία. Συγκεκριμένα ένας 28χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του στη Χαλυβουργία Βόλου στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, όταν κατά τη διάρκεια της συντήρησης μηχανήματος έπεσε και τον καταπλάκωσε η πρέσα, με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία τη ζωή του.

Η δικαιολογία που δόθηκε μέχρι στιγμής είναι ότι το μηχάνημα μπήκε από μόνο του σε λειτουργία με τις οδυνηρές αυτές συνέπειες. Η δικαιολογία αυτή κάθε άλλο παρά πείθει για την πραγματικότητα, αφού είναι κοινό μυστικό ότι για να μην χάνεται χρόνος σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να κάνουν εργασίες συντήρησης ενώ οι μηχανές εργάζονται, χωρίς δηλαδή τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας. 

 

  Ένας δεύτερος εργάτης 38 χρονών πατέρας δύο ανήλικων παιδιών έχασε επίσης τη ζωή του στο καρνάγιο, στο λιμάνι στο Τρίκερι, όταν το βίντσι έπιασε το χέρι και στη συνέχεια τον σκότωσε.

Μέσα σε λιγότερες από 40 μέρες τρεις εργάτες έχασαν τη ζωή τους στις φάμπρικες της Μαγνησίας, που στη πραγματικότητα οφείλονται τόσο στην έλλειψη μέτρων ασφάλειας, όσο και στην πίεση που ασκεί η εκάστοτε εργοδοσία για εντατικοποίηση της δουλειάς. Ανακοίνωση για τα νέα θύματα εξέδωσε ο σύλλογος τεχνικών υπαλλήλων Λάρισας, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση το Εργατικού Κέντρου Βόλου.

 Την απαράδεκτη αυτή κατάσταση καταγγέλλει για μια ακόμα φορά η ΕΡΓ.Α.Σ. Βόλου και η κομματική οργάνωση Βόλου του Μ-Λ ΚΚΕ.