Γρήγορη αναζήτηση

Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Και άλλο θύμα στα κάτεργα της καπιταλιστικής εργασίας.

Βόλος: 31χρονος έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στη Χαλυβουργία

Eργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (11/08) στο Βόλο, στη Χαλυβουργία, στη Β ΒΙΠΕ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του thenewspaper.gr, ο 31χρονος Αλβανός εργάτης Ερλάντο Ορχαλί, κατά τη διάρκεια εργασιών που εκτελούσε, έπεσε από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ο άτυχος άνδρας, βρισκόταν στην οροφή του εργοστασίου για να αλλάξει τους τσίγκους και για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έπεσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο θάνατος του άτυχου εργάτη είναι μια ακόμα απώλεια στις εκατοντάδες των εργαζομένων που κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους στα εργοδοτικά κάτεργα. Φυσικά για τα εγκλήματα αυτά δεν γίνεται σχεδόν καθόλου λόγος, αφού για τη κυβέρνηση και την εργοδοσία οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι.

Όμως και η στάση της συνδικαλιστικής ηγεσίας κινείται επίσης σε ρυθμούς πλήρους αδράνειας, αφού η τυπική ανακοίνωση του Ε.Κ.Βόλου με χλιαρό τρόπο χητάει να διευκρινισθούν οι συνθήκες κάτω απ' τις οποίες έγινε το δυστύχημα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν. Φυσικά για οποιαδήποτε διαμαρτυρία έστω και με τη μορφή της παράστασης δεν πέρασε απ' το μυαλό των ηγετών του Ε.Κ.Βόλου!