Γρήγορη αναζήτηση

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2021: Κάλεσμα στη συγκέντρωση και πορεία

                                      

                                        

 Κάλεσμα της κομματικής οργάνωσης Βόλου

    του Μ-Λ ΚΚΕ.

 

         ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2021

Όλοι στη συγκέντρωση και πορεία για να τιμήσουμε την εξέγερση του Νοέμβρη 73!

 Συγκέντρωση Τετάρτη 17 Νοέμβρη 

   στις 6 το απόγευμα στο Θόλο. 

 

          

    Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου με αγώνα για:

ΨΩΜΙ- ΔΟΥΛΕΙΑ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!

Συμπληρώνονται φέτος 48 χρόνια από τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτικοφασιστική δικτατορία, που οδήγησε λίγους μήνες αργότερα κάτω από το βάρος του λαϊκού αγώνα και του προδοτικού πραξικοπήματος στην Κύπρο, στην κατάρρευση της. Σχεδόν μισό αιώνα αργότερα τα συνθήματα του Πολυτεχνείου ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ φωτίζουν τον αγώνα του λαού και της νέας γενιάς ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της εξάρτησης και της υποτέλειας. Την ίδια στιγμή, οι συμφωνίες με τους Αμερικάνους και Γάλλους ιμπεριαλιστές μετατρέπουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο για να εξαπολύουν τους κατακτητικούς τους πολέμους. Η κυβέρνηση παραδίδει τη χώρα στους ιμπεριαλιστές, την μετατρέπει σε μια απέραντη βάση,  προκαλώντας έτσι νέους, σοβαρούς κινδύνους τόσο για το λαό μας, όσο και για τους λαούς της περιοχής.

Ταυτόχρονα  ο λαός μας βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας σε όλα τα βασικά ήδη λαϊκής κατανάλωσης. Το καλάθι της νοικοκυράς είναι όλο και πιο άδειο, το λαϊκό τραπέζι όλο και πιο φτωχό, ενώ οι αυξήσεις στην ενέργεια προδιαγρά-φουν έναν εφιαλτικό χειμώνα για τα νοικοκυριά. Στην πραγματικότητα  όλος ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα μνημόνια, ό ,τι όνομα και αν αυτά πάρουν. Όλη αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση η κυβέρνηση ακολούθησε  μια ολέθρια πολιτική γύρω απ’ την πανδημία και τα αποτελέσματά της τα βλέπουμε μέχρι σήμερα. Καραντίνα διαρκείας αντί για ενίσχυση του ΕΣΥ,  προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και ΜΕΘ, είναι η «υγειονομική» πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ακόμα περισσότερο, σήμερα, η κυβέρνηση μετατρέπει το εμβόλιο από βασικό όπλο για την αντιμετώπισή της σε εργαλείο για την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού, ώστε να πετάξει από πάνω της τις βαρύτατες ευθύνες που έχει για τη διαχείριση της πανδημίας.

Απαραίτητο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης είναι η πολιτική της καταστολής, του αυταρχισμού και της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση πέρασε τον νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, νομοθέτησε το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, επιτέθηκε στα σωματεία και στη λειτουργία τους, ψήφισε την πανεπιστημιακή αστυνομία. Η αστυνομική βία και η κρατική τρομοκρατία βρίσκονταν όλο το προηγούμενο διάστημα στην ημερήσια διάταξη. Θέλησε έτσι η κυβέρνηση να επιβάλει ένα καθεστώς τρόμου ώστε ανενόχλητη να προωθεί την αντιλαϊκή της πολιτική. Όμως απέναντι στη πολιτική αυτή φουντώνει η λαϊκή αγανάκτηση. Οι αγώνες των εργαζομένων φέρνουν αποτελέσματα όπως φάνηκε με τη νίκη των ντελιβεράδων στην e-food, με τη νίκη των εργατών στην COSCO. Οφείλουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα τιμώντας το Νοέμβρη!

 

 


ΨΩ