Γρήγορη αναζήτηση

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΡΥΠΟΓΟΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΕΤ

ΕΡΓ.Α.Σ. ΒΟΛΟΥ

  Ο αγώνας κατά της καύσης ρυπογόνων και τοξικών υλικών όπως σκουπίδια, πετκοκ , μαζούτ και άλλων υλικών που αποδεδειγμένα ευθύνονται για την μεγάλη ρύπανση της ατμόσφαιρας της πόλης του Βόλου, από μεγάλες βιομηχανίες ΑΓΕΤ-LAFARGE, χαλυβουργεία Βόλου είναι αναγκαίος.

      Η κυβέρνηση της Ν.Δ. σήμερα, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πριν, κρύβονται πίσω από την οδηγία της Ε.Ε. για τα σκουπίδια. Αδιαφορούν για την υγεία των Βολιωτών. Ο δήμος Βόλου, κυβέρνηση και περιφέρεια Θεσσαλίας χορηγούν νέες άδειες παρά τις διαμαρτυρίες των πολιτών, για μεγαλύτερο όγκο σκουπιδιών σαν καύσιμη ύλη. Μας ανακοινώνουν ότι οι μετρήσεις ρύπων που κάνουν δεν είναι επικίνδυνα υψηλές. Όμως ο καρκίνος τα καρδιακά επεισόδια και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με την μόλυνση του αέρα αυξάνονται καθημερινά και σε μικρότερες ηλικίες.

   Ο δήμος Βόλου μπαίνει και αυτός στο επιχειρηματικό παιχνίδι κάνει εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και δημιουργίας καυσίμων από αυτά.

   Στις 26/6 ημέρα Σάββατο απόγευμα ανακοινώθηκε και έγινε συλλαλητήριο και πορεία από συλλογικότητες που αναφέρονται στην αναρχία – αυτονομία και του αντικαπιταλιστικού χώρου, με πανελλαδική συμμετοχή. Η συγκέντρωση ήταν αρκετά μαζική και συμμετείχε κυρίων νεολαία. Το κυρίαρχο σύνθημα ήταν να φύγει η LAFARGE για να ζήσουμε εμείς, αφήνοντας απ’ έξω το ζήτημα της διασφάλισης της δουλειάς των εργαζομένων στην ΑΓΕΤ, δείχνοντας την ιδεολογική πολιτική σύγχυση  αυτού του χώρου. Η πορεία ξεκίνησε από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο, πέρασε το κέντρο της πόλης μέχρι το Δημαρχείο όπου ισχυρή δύναμη της αστυνομίας απαγόρευσε την συνέχιση της, ρίχνοντας χειροβομβίδες κρότου- λάμψης, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τις προθέσεις ότι θα χτυπήσει τους διαδηλωτές.

    Αυτό το κράτος και οι διαχειριστές του, το επίσημο αστικό πολιτικό σύστημα με τα κόμματά του, την αντιλαϊκή πολιτική, που είναι η φτώχεια, η διάλυση του συστήματος υγείας, η διάλυση κάθε κοινωνικής δομής, η παρατεταμένη ανεργία, επιβάλλει τον εργασιακό μεσαίωνα, τη διάλυση του συνταξιοδοτικού.

-         Να βρει απέναντί του τον εργαζόμενο-πληττόμενα από την πολιτική τους λαό, τα συνδικάτα, σωματεία, όλες τις επαγγελματικές ενώσεις των εργαζομένων.

-         Η αντιλαϊκή πολιτική να ανατραπεί.

-         ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών και ρυπογόνων υλικών.

-         ΟΧΙ στην πολιτική της φτώχειας.

-         ΟΧΙ στον εργασιακό μεσαίωνα.