Γρήγορη αναζήτηση

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ Ενάντια στο όργιο κυβερνητικής βίας και καταστολής και στο πογκρόμ προσαγωγών και συλλήψεων

Καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ: Ενάντια στο όργιο κυβερνητικής βίας και καταστολής και στο πογκρόμ προσαγωγών και συλλήψεων

               

Εκστρατεία τρόμου ενάντια στη νεολαία και το λαό οργάνωσε πανελλαδικά η κυβέρνηση τη μέρα μνήμης της στυγερής δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου από την αστυνομία.

Με νέα αστυνομική διαταγή, όμοια με αυτή που εξέδωσε και για τον τριήμερο γιορτασμό του Πολυτεχνείου, απαγόρευσε ξανά και καθολικά τις συναθροίσεις. Παράταξε μπλόκα χιλιάδων αστυνομικών και ΜΑΤ στους δρόμους και στις πλατείες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της χώρας. Προχώρησε στον αποκλεισμό του κέντρου της Αθήνας, σε ασφυκτικούς αστυνομικούς ελέγχους  και σε εκφοβισμό όσων κυκλοφορούσαν. Και σαν αποκορύφωμα πολιόρκησε με ΜΑΤ όσους επιχείρησαν να κινηθούν σε κεντρικά σημεία για να αποδώσουν τιμή στον δολοφονημένο μαθητή και προχώρησε σε πογκρόμ προσαγωγών αγωνιστών που πήγαν στο σημείο δολοφονίας του μαθητή καθώς και άλλων στην επαρχία.

 
 Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το όργιο αστυνομικής τρομοκρατίας και απαγορεύσεων που θυμίζει μέρες χούντας. Είναι φανερό πως η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα την επιδημία για να επιβάλει  ένα καθεστώς άγριας τρομοκρατίας και εκφοβισμού του λαού και επιχειρεί με απαγορεύσεις και αστυνομικές διαταγές να βάλει στο γύψο το δικαίωμα της διαδήλωσης και όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα, έτσι ώστε να προωθήσει ανεμπόδιστα την πολιτική των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.

Δεν θα πετύχει το στόχο της! Η κυβερνητική πολιτική που σακατεύει την υγεία, βυθίζει στην φτώχια και την ανεργία το λαό και θέλει να καταπνίξει την αντίστασή του με την άγρια αστυνομική τρομοκρατία, αναπόφευκτα θα φουντώνει την λαϊκή  αντίσταση και πάλη.

Καλούμε όλο το δημοκρατικό κόσμο να καταγγείλει τα κυβερνητικά μέτρα χουντικής έμπνευσης, την πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας, και να παλέψει για την υπεράσπιση των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του.

Σπάζοντας το κλίμα του φόβου και της τρομοκρατίας με μαζικές κινητοποιήσεις και αγώνες ο λαός και η νεολαία θα ορθώσει ακόμα περισσότερο την αντίσταση του και θα φράξει το δρόμο στην άγρια αντιλαϊκή πολιτική!

Η κυβερνητική τρομοκρατία δεν θα περάσει

-Άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων

-Στην κυβερνητική τρομοκρατία απαντάμε

 με το δυνάμωμα των μαζικών αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

6 Δεκέμβρη 2020