Γρήγορη αναζήτηση

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΠΕΟΥ


ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ SRF ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ

 Πορεία μαθητών και φοιτητών στο κέντρο του Βόλου με συνθήματα για ...


     Η δημοτική αρχή του Βόλου με επικεφαλής τον γνωστό κ. Μπέο προχώρησε εν μέσω κορονοϊου στα σχέδια της για τη δημιουργία  εργοστασίου SRF στο ΧΥΤΑ Βόλου. Με απόφαση της προχώρησε στη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με στόχο να εγκρίνει την εισήγηση της δημοτικής αρχής. Η συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών, απ’ το φόβο του κορονοϊου, και με την απουσία ή ακόμα και την τυπική παρουσία της αντιπολίτευσης.

   Την ίδια ώρα που στο εσωτερικό του Δημαρχείου εξελισσόταν η συνεδρίαση, έξω από αυτό είχαν συγκεντρωθεί εκπρόσωποι φορέων της πόλης που διαμαρτύρονται για το εργοστάσιο παραγωγής SRF και ζητούσαν την απόσυρση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.
Σημαντική ήταν επίσης η παρουσία εκατοντάδων πολιτών και κυρίως νεολαίων που συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την έντονη αντίθεση τους στα σχέδια της δημοτικής αρχής. Τα σχέδια αυτά εντάσσονται στο γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει στη πόλη του Βόλου και που συνδέεται με την απόφαση για την καύση σκουπιδιών απ’ το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, που θα έχει σοβαρότατες συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της πόλης. Να υπενθυμίσουμε ότι η απόφαση για την καύση έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και είχε προκαλέσει μεγάλες κινητοποιήσεις με χιλιάδες Βολιώτες στους δρόμους.
    Στην κινητοποίηση μπροστά στο δημαρχείο συμμετείχαν διάφορες συλλογικότητες ενώ ήταν έντονη η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων για να «προστατεύσουν» τα σχέδια του δημάρχου Μπέου που τελικά πήρε την απόφαση που ήθελε απ’ την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.        
  Σύντροφοι του Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχαν στη συγκέντρωση μαζί με άλλες δυνάμεις.
Παρά την έλλειψη σαφούς προσανατολισμού από διάφορες πλευρές αυτών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, παρά τους μικροκομματικούς ανταγωνισμούς που εκφράστηκαν και σε κάποιες ανακοινώσεις, είναι ιδιαίτερα θετικό ότι ακόμα και μέσα σε συνθήκες φόβου και κοινωνικού εγκλεισμού εκφράστηκαν σημαντικά αντανακλαστικά απέναντι στα αντιπεριβαλλοντικά σχέδια της δημοτικής αρχής.