Γρήγορη αναζήτηση

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ




  Μετά την καλοκαιρινή ραστώνη ξεκινήσαμε τις αναρτήσεις με ένα θέμα που θα πρέπει να συγκλονίζει όλους μας. Αφορά τα εγκλήματα που οργανώνει καθημερινά το "κράτος" δολοφόνος του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Αφιερώνουμε την αναφορά αυτή στα στελέχη και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που ξεπούλησαν ανάμεσα σε όλα τα άλλα την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον αγωνιζόμενο και αδάμαστο Παλαιστινιακό λάο. 

katedafisi Από τη Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 68
Από τη Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα
Ο Πρόεδρος του κράτους της Παλαιστίνης Α.Ε. ο Μαχμούντ Αμπάς κηρύσσει την παύση όλων των υπογεγραμμένων συμφωνιών με το Ισραήλ
25.07.2019, ο Πρόεδρος του κράτους της Παλαιστίνης κ. Μαχμούντ Αμπάς διακήρυξε κατά τη διάρκεια επείγουσας συνάντησης της παλαιστινιακής ηγεσίας που διεξήχθη στη Ραμάλα την παύση όλων των υπογεγραμμένων συμφωνιών με το Ισραήλ.
Μετά την κατεδάφιση 10 παλαιστινιακών κτιρίων από το Ισραήλ στη συνοικία Sur Baher στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ που εκτοπίστηκαν Παλαιστίνιοι πολίτες, ο Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι η ηγεσία αποφάσισε να σταματήσει τις εργασίες των συμφωνιών που υπεγράφησαν με το Ισραήλ και ζήτησε τη σύσταση Επιτροπής για την εφαρμογή της παρούσας απόφασης, όπως ζήτησε το Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσης Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης. «Δεν θα υποκύψουμε στις υπαγορεύσεις και την επιβολή ενός τετελεσμένου γεγονότος στα εδάφη με βάναυση δύναμη, ειδικά στην Ιερουσαλήμ, » ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι «το μόνο που κάνει το (ισραηλινό) κράτος κατοχής είναι παράνομο και Άκυρο».

Ο Πρόεδρος του κράτους της Παλαιστίνης η Α.Ε. Μαχμούντ Αμπάς προεδρεύει στη συνεδρίαση της Επιτροπής για την παύση των συμφωνιών με το Ισραήλ
03.08.2019, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, συγκλήθηκε σήμερα για την πρώτη συνεδρίασή της στη Ραμάλα η Επιτροπή που είναι αρμόδια για την παύση των εργασιών των συμφωνιών που υπεγράφησαν με το Ισραήλ, προκειμένου να εξετάσει τους μηχανισμούς εφαρμογής.
Η Επιτροπή έχει προγραμματιστεί να υποβάλει σύντομα τις συστάσεις και τις προτάσεις της σχετικά με το θέμα αυτό στην παλαιστινιακή ηγεσία.
Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν την μομφή των Η.Ε. για την Ισραηλινή κατεδάφιση παλαιστινιακών σπιτιών



Αυτός ο συνδυασμός φωτογραφιών που τραβήχτηκαν στις 22 Ιουλίου 2019, δείχνει την κατεδάφιση ενός παλαιστινιακού κτιρίου που ήταν υπό κατασκευή, στο παλαιστινιακό χωριό Sur Baher στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. AFP
25.07.2019, οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπόδισαν το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να περάσει το καταδικαστικό ψήφισμα για την κατεδάφιση εκ μέρους του Ισραήλ τη Δευτέρα περίπου 70 σπιτιών σε 10 πολυκατοικίες σε προάστιο της Ιερουσαλήμ τα οποία ελέγχονται από την παλαιστινιακή αρχή.
Τα σπίτια στο χωριό Ουάντι χούμους, μέρος της κατεχόμενης γειτονιάς της Ιερουσαλήμ του sur Baher, χτίστηκαν σε μια περιοχή ελεγχόμενη από την παλαιστινιακή αρχή (PA) και με την άδεια του PA. Το Ισραήλ, ωστόσο, ανέφερε ότι τα κτίρια ήταν πολύ κοντά στο διαχωριστικό τοίχωμα που διαιρεί το Ισραήλ και την κατεχόμενη Δυτική όχθη και, ως εκ τούτου, έθεσε απειλή για την ασφάλεια κατά παράβαση των κωδίκων κατασκευής.
Οι Παλαιστίνιοι καταδίκασαν τις κατεδαφίσεις – οι οποίες πραγματοποιήθηκαν αφού οι κάτοικοι έχασαν την υπόθεσή τους στο ισραηλινό δικαστήριο – ως πολιτικοποιημένη επίθεση στην κυριαρχία τους και στις παλαιστινιακές κοινότητες στην Ιερουσαλήμ.
Πρωθυπουργός: θα αντιμετωπίσουμε όλες τις περιοχές ως «A», δεδομένου ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει όλους τους τομείς ως «C»
04.08.2019, ο πρωθυπουργός Mohammed Shtayyeh είπε ότι από τη στιγμή που το Ισραήλ δεν σέβεται πλέον καμία από τις υπογεγραμμένες συμφωνίες και αντιμετωπίζει όλες τις περιοχές και ταξινομημένους τομείς ως περιοχή «C «, τότε εμείς θα αντιμετωπίσουμε όλες τις περιοχές ως «A «. Ο πρωθυπουργός Shtayyeh δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Επιτροπή για την υπεράσπιση του Wad al- Hummus και με τις πληγείσες οικογένειες των οποίων τα σπίτια έχουν κατεδαφιστεί ή και απειλούνται με κατεδάφιση ότι αυτό που συνέβη στην περιοχή Wad al-Hummus είναι ένα ειδεχθές έγκλημα που δεν θα αποδεχθεί».
«Η κατοχή στοχεύει στην εκκένωση της πόλης της Ιερουσαλήμ από τον πληθυσμό της στο πλαίσιο του ισραηλινού σχεδίου 2020 για την Ιερουσαλήμ».
Το παλαιστινιακό κράτος αναγνωρίστηκε από τα νησιά Saint Kitts και Nevis
30.07.2019, τα νησιά Saint Kitts και Nevis της Καραϊβικής ανακοίνωσαν την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης τη Δευτέρα, στο πλαίσιο επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών και Αποδήμων του κράτους της Παλαιστίνης, κ. Riad Malki, ο οποίος περιηγείται στην περιοχή. Το σύμπλεγμα των δυο νησιών, γνωστών και ως Saint Christopher και Nevis «αναγνωρίζουν επισήμως το κράτος της Παλαιστίνης ως ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος με βάση τα σύνορά του 1967 και την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του «.
Η Παλαιστίνη αναγνωρίζεται ως κράτος από 140 χώρες.
Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος κ. Mahmoud Abbas προτρέπει τις χώρες να προχωρήσουν στην αναγνώριση ως τρόπο αύξησης της διεθνούς πίεσης στο Ισραήλ ώστε να τερματιστεί η στρατιωτική κατοχή της Δυτικής Όχθης, της λωρίδας της Γάζας και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, εδάφη που τα ειρηνευτικά σχέδια για τα δύο κράτη έχουν δηλώσει από καιρό ότι αποτελούν μέρος του παλαιστινιακού κράτους.
Υπουργείο Εξωτερικών: ο Ιούλιος υπήρξε μάρτυρας σημαντικής κλιμάκωσης των Ισραηλινών κατεδαφίσεων Παλαιστινίων σπιτιών, εγκαταστάσεων
04.08.2019, το Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων του κράτους της Παλαιστίνης ανακοίνωσε σε δήλωσή του ότι «τον περασμένο Ιούλιο διαπιστώσαμε σημαντική κλιμάκωση των Ισραηλινών κατεδαφίσεων των παλαιστινιακών σπιτιών και εγκαταστάσεων».
Σύμφωνα με έρευνες που διεξήχθησαν από τοπικά, ισραηλινά και ξένα ερευνητικά κέντρα και εκθέσεις του ΟΗΕ, οι κατεδαφίσεις τον Ιούλιο ξεπέρασαν τις 43, κατεδαφίσεις εγκαταστάσεων, φρεατίων νερού, σπιτιών και διαμερισμάτων, εκτοπίζοντας εκατοντάδες Παλαιστινίους, σημειώνοντας ότι ορισμένες από αυτές εγκαταστάσεις κατασκευάστηκαν μέσω ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.
ο Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε, με τον ισχυρότερο τρόπο, την κλιμάκωση των Ισραηλινών κατεδαφίσεων σπιτιών και εγκαταστάσεων και τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων σε περιοχές που ταξινομούνται ως «C «, άλλες περιοχές που ταξινομούνται ως «B » και ακόμη και σε περιοχές που ταξινομούνται ως «A » κατά παράβαση των υπογεγραμμένων συμφωνιών και διεθνών συνθηκών που απαγορεύουν ρητά τις εγκληματικές ενέργειες στα κατεχόμενα εδάφη σε κάθε περίπτωση.
Η Σοσιαλιστική Διεθνής επιβεβαιώνει το δικαίωμα των Παλαιστινίων για αυτοδιάθεση, κρατική υπόσταση
01.08.2019, η Σοσιαλιστική Διεθνής (SI) επιβεβαίωσε μετά από δύο ημέρες συναντήσεων στη Ραμάλα και στο Τελ Αβίβ το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση και ένα ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967 με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του. Στην τελική δήλωσή της προέτρεψε όλα τα κράτη να αναγνωρίσουν άμεσα και άνευ όρων το κράτος της Παλαιστίνης.
Η SI συγκλήθηκε την Τρίτη στη Ραμάλα και την Τετάρτη στο Τελ Αβίβ για να συζητήσει το ζήτημα της λύσης των δύο κρατών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, για την ειρήνη και το μέλλον με ευκαιρίες για τους ανθρώπους της Μέσης Ανατολής.
«Μετά από περισσότερα από 27 χρόνια αποτυχίας για την επίτευξη ειρήνης μέσω της διμερούς ειρηνευτικής διαδικασίας, η SI πιστεύει ότι ήρθε η ώρα η διεθνής κοινότητα να αναλάβει συλλογικά την ευθύνη της βάσει του διεθνούς δικαίου και να τερματίσει την κατοχή του Παλαιστινιακού κράτους και όλων των εμποδίων στην άσκηση από τον παλαιστινιακό λαό του δικαιώματος αυτοδιάθεσης, «όπως αναφέρεται στην τελική δήλωση.
Hanan Ashrawi: η αποτυχία του ΟΗΕ να εγκαλέσει τα ισραηλινά εγκλήματα κατά των τέκνων των Παλαιστινίων είναι ασυγχώρητο
31.07.2019, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, και παρά την προτροπή αρκετών κορυφαίων οργανώσεων και εμπειρογνωμόνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών εισηγητών των Ηνωμένων Εθνών, τα Ηνωμένα Έθνη απέτυχαν και πάλι να συμπεριλάβουν το Ισραήλ στην ετήσια μαύρη λίστα των ενόπλων δυνάμεων που διαπράττουν φρικαλεότητες κατά της νεολαίας, δήλωσε σήμερα η Hanan Ashrawi, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης.
«Αυτή η αποτυχία είναι ασυγχώρητη, δεδομένης της ζοφερής καταγραφής καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ισραήλ και των τεκμηριωμένων καταχρήσεων του έναντι των παιδιών των Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένης της αυθαίρετης κράτησης εκατοντάδων παιδιών κάθε χρόνο, της χρήσης βασανιστηρίων εναντίον τους και άλλων σοβαρών παραβιάσεων, συμπεριλαμβανομένης της εσκεμμένης θανάτωσης και της εξόντωσης περίπου 2.800 Παλαιστινίων παιδιών μόνο το 2018. Κάνοντας τα στραβά μάτια στα ισραηλινά εγκλήματα και παραλείποντας να εφαρμόσει τα βασικά πρότυπα λογοδοσίας, ενισχύει την κατοχική δύναμη ώστε να κλιμακώσει τις κατάφωρες παραβιάσεις της, όπως τεκμηριώνονται και αναφέρονται από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων «, ανέφερε σε δήλωσή της.
Η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στην Παλαιστίνη επικρίνει τον γενικό γραμματέα που δεν συμπεριέλαβε το Ισραήλ στη «λίστα ντροπής»
03.08.2019, προς απογοήτευση της Παλαιστινιακής αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Έθνη, ο Γενικός Γραμματέας Antonio Guterres δεν συμπεριέλαβε το Ισραήλ στη νέα του «λίστα ντροπής», η οποία περιλαμβάνει κράτη που διαπράττουν σοβαρές παραβιάσεις κατά των παιδιών, παρά τα αριθμητικά και στατιστικά στοιχεία της έκθεσης σχετικά με τη σοβαρή παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών στην Παλαιστίνη, δήλωσε ο Riyad Mansour, μόνιμος αντιπρόσωπος της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πραγματοποίησε χθες στη Νέα Υόρκη ανοικτή συζήτηση σχετικά με την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για την κατάσταση των παιδιών σε καιρούς συγκρούσεων, την οποία δημοσίευσε ο Guterres την Τετάρτη.
Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των παιδιών των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν έφθασε στο υψηλότερο επίπεδό του το 2018 από το 2014. Αναφέρεται ότι 59 σκοτώθηκαν το 2018, 56 από αυτά από τον Ισραηλινό στρατό, σχεδόν τετραπλασιάστηκε ο αριθμός από το 2017. Στη δυτική όχθη, οι ισραηλινές δυνάμεις τραυμάτισαν 1.398 παιδιά το 2018, ενώ στη Γάζα τραυμάτισαν 1.335 παιδιά. Οι τραυματισμοί περιλαμβάνουν μόνιμες αναπηρίες και ακρωτηριασμούς άκρων.
Ο Ισραηλινός δεξιός συνασπισμός υπογράφει διακήρυξη, τα κύρια σημεία είναι η επιβολή κυριαρχίας στην κατεχόμενη Δυτική όχθη
05.08.2019, οι υποψήφιοι για την ισραηλινή κεντροδεξιά συμμαχία για τις εκλογές της Knesset αναμένεται να υπογράψουν μια διακήρυξη στην οποία θα δεσμεύεται για τις αξίες που θα προωθηθούν από τον συνασπισμό: «το Ισραήλ είναι το εθνικό κράτος του εβραϊκού λαού και εγγυάται τα ατομικά δικαιώματα και την ισότητα όλων των πολιτών της, την αντίθεσή της στην εγκαθίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους και την επιβολή της ισραηλινής κυριαρχίας στη δυτική όχθη.»
Η εκλεγμένη ηγέτιδα της Συμμαχίας, η Eilete Shaked εξέφρασε την αντίθεσή της προς την ιδέα του συναδέλφου της Ravi Peretz να επιβάλει την ισραηλινή κυριαρχία σε όλη τη δυτική όχθη χωρίς να χορηγήσει το δικαίωμα ψήφου για τους Παλαιστινίους, πρόσθεσε ότι στόχος της είναι να επιβάλει κυριαρχία πάνω από εδάφη της απόλυτης πλειοψηφίας που ελέγχονται από τους εποίκους.
Το τρίτο σε σειρά, οι ισραηλινές αρχές καλούν το παιδί Παλαιστινίων για ανάκριση
01.08.2019, οι ισραηλινές κατοχικές αρχές κάλεσαν χθες το βράδυ ένα 8χρονο κορίτσι από την πόλη της Νοτίου Δυτικής όχθης της Χεβρώνα για ανάκριση, την τρίτη τέτοια κλήτευση παιδιού τις τελευταίες ημέρες. Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι του Shadi Sadr στο κέντρο της Χεβρώνα και του επέδωσαν μια κλήτευση για την κόρη του Μαλάκ, 8, να εμφανιστεί σε ανακριτικό κέντρο για φερόμενη παρενόχληση των ισχυρά φρουρούμενων Ισραηλινών εποίκων στο κατεχόμενο τμήμα της πόλης.
Η ισραηλινή αστυνομία κάλεσε πριν από δύο ημέρες τον 4-χρονο Mohammad Ilian και εχθές κάλεσε τον 6-χρονο Qais Obeid , και τους δύο από τη γειτονιά του Issawiyeh στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, για ανάκριση.
Το Ισραήλ εγκρίνει 6.000 νέες κατοικίες για Ισραηλινούς εποίκους στη Δυτική Όχθη
31.07.2019, το Ισραήλ ενέκρινε την κατασκευή 6.000 νέων κατοικιών για Ισραηλινούς εποίκους και 700 νέες κατοικίες για τους Παλαιστινίους σε μια περιοχή της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης όπου έχει τον πλήρη έλεγχο.
Η ανακοίνωση ήρθε πριν από την επικείμενη επίσκεψη στο Ισραήλ του απεσταλμένου των Ηνωμένων Πολιτειών Jared Kushner για να συζητηθεί το σχέδιο του Λευκού Οίκου για ένα ειρηνευτικό σύμφωνο Ισραήλ-Παλαιστίνης.
Οι εγκρίσεις αφορούν την περιοχή Γ της Δυτικής Όχθης, η οποία βρίσκεται κάτω από την ισραηλινή ασφάλεια και τον πολιτικό έλεγχο και όπου βρίσκονται οι εποικισμοί της. Αντιπροσωπεύει πάνω από το 60% της Δυτικής Όχθης, η οποία είναι παλαιστινιακό έδαφος που θα αποτελούσε μέρος ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους υπό τη λεγόμενη λύση των δύο κρατών.
Τουλάχιστον 2.430 μονάδες στέγασης θα προωθηθούν · 4 φυλάκια θα νομιμοποιηθούν αναδρομικά
04.08.2019, το 88% θα βρίσκονται βαθιά στη Δυτική Όχθη. Μετά την απόφαση του ισραηλινού Υπουργικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα να προωθήσει την κατασκευή 6.000 στεγαστικών μονάδων στους οικισμούς μαζί με 715 κατοικίες για τους Παλαιστινίους, η ανώτερη επιτροπή προγραμματισμού της πολιτικής διοίκησης θα συνεδριάσει τη Δευτέρα και την Τρίτη ( 5 και 6 Αυγούστου) για να κάνει μια σειρά σχεδίων διακανονισμού. Σύμφωνα με τη δημοσιευμένη ατζέντα, υπάρχουν τουλάχιστον 2.430 μονάδες στέγασης, το 88% των οποίων βρίσκονται σε ισραηλινές εγκαταστάσεις που θα πρέπει πιθανώς να εκκενωθούν στο πλαίσιο μιας συμφωνίας δύο κρατών (γραμμές της Συνθήκης της Γενεύης). 1.280 μονάδες στέγασης θα λάβουν τελική έγκριση (επικύρωση) και 1.150 μονάδες στέγασης για την πρώτη έγκριση (κατάθεση).
Για τη λίστα σχεδίων κάντε κλικ εδώ(click here).
Οι Παλαιστίνιοι χάνουν 270 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος εξαιτίας των Ισραηλινών στρατιωτικών σημείων ελέγχου εντός της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης
15.07.2019, το Ισραήλ διατηρεί ένα σύστημα σημείων ελέγχου που μπορεί να κλείσει ανά πάσα στιγμή, εμποδίζοντας τους Παλαιστινίους να μεταβούν στο σχολείο, το νοσοκομείο ή την εργασία, ή να έχουν πρόσβαση στη γη τους.
Οι Παλαιστίνιοι χάνουν περίπου 60.000.000 ώρες εργασίας ετησίως λόγω περιορισμών στις μετακινήσεις στην κατεχόμενη Δυτική όχθη που επιβάλλονται από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου εφαρμοσμένης έρευνας – Ιερουσαλήμ (ARIJ).
Η απώλεια αυτή εκτιμάται σε $270.000.000 ετησίως, καθώς και την προστιθέμενη κατανάλωση καυσίμου των 80.000.000 λίτρων.
Η μελέτη εντόπισε την κίνηση των πολιτών από τις αρχές Ιανουαρίου έως τα τέλη Ιουλίου 2018, χρησιμοποιώντας συσκευές εντοπισμού GPS εγκατεστημένες σε παλαιστινιακά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων συγκοινωνιών και των ιδιωτικών οχημάτων.
Η Διεθνής Αμνηστία καλεί την Airbnb το TripAdvisor, την booking.com να σταματήσουν να οδηγούν τον τουρισμό σε παράνομους ισραηλινούς οικισμούς και να τροφοδοτούν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των Παλαιστινίων
16.07.2019, η Διεθνής Αμνηστία καλεί την TripAdvisor και άλλες διαδικτυακές εταιρείες κρατήσεων να σταματήσουν την καταχώρηση ακινήτων και τουριστικών αξιοθέατων σε ισραηλινούς οικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη (OPT). Η έρευνά μας δείχνει ότι η TripAdvisor, η AirBnB, η Booking.com και η Expedia συντηρούν μια παράνομη κατάσταση και τροφοδοτούν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των Παλαιστινίων, οδηγώντας τον τουρισμό σε παράνομους ισραηλινούς οικισμούς που χτίστηκαν σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Υπάρχουν περίπου 250 Ισραηλινοί οικισμοί στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, που κυμαίνονται από μικρά χωριά έως μεγάλες πόλεις.
Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, είναι παράνομο για μια κατοχική εξουσία να μεταφέρει τους πολίτες της σε μια επικράτεια που καταλαμβάνει ή να μεταφέρει το σύνολο ή μέρος του πληθυσμού της κατεχόμενης επικράτειας εντός ή εκτός αυτού του εδάφους. Στην πραγματικότητα, αυτές οι πράξεις αποτελούν εγκλήματα πολέμου σύμφωνα με το καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, καθώς και η περιττή καταστροφή και η πίστωση περιουσίας στην κατεχόμενη επικράτεια.
Οι διαδοχικές ισραηλινές κυβερνήσεις έχουν επίσης καταστήσει ως πολιτική τους να επεκτείνουν τους οικισμούς, παρέχοντας επιδοτήσεις και φορολογικά κίνητρα για να ενθαρρύνουν τους Εβραίους Ισραηλινούς να μεταφερθούν εκεί. Τα περισσότερα κράτη, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη, θεωρούν ότι οι οικισμοί είναι παράνομοι.
Ο τεμαχισμός της Ανατολικής Ιερουσαλήμ σε εδάφη διαχωρισμού: η υπόθεση της Sur Baher (ενημερωτικό δελτίο)
16.07.2019, για να αλλάξει τον παλαιστινιακό και αραβικό χαρακτήρα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, το Ισραήλ, η κατοχική δύναμη, χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα παράνομων πολιτικών και πρακτικών που στοχεύουν στη μείωση της παρουσίας των Παλαιστινίων και στην αύξηση του πληθυσμού της αποικιοκρατίας στην πόλη. Αυτό περιλαμβάνει την κατανομή μόνο του 13% της συνολικής γης της πόλης για παλαιστινιακές κατασκευές σε σύγκριση με το 35% για την κατασκευή ισραηλινών οικισμών. Παράλληλα, το Ισραήλ χρησιμοποιεί ένα σύστημα σχεδιασμού και αδειοδότησης που εισάγει διακρίσεις και αντίστοιχη πολιτική κατεδαφίσεων για να εκτοπίσει βίαια τον γηγενή παλαιστινιακό πληθυσμό για να φιλοξενήσει τη μεταφορά του άμαχου πληθυσμού του Ισραήλ στην κατεχόμενη Παλαιστίνη. Οι μεταβιβάσεις αυτές συνιστούν σοβαρή παραβίαση της τέταρτης Συνθήκης της Γενεύης και έγκλημα πολέμου σύμφωνα με το καταστατικό της Ρώμης. Η υπόθεση του Sur Baher καταδεικνύει πώς η αποικιακού τύπου επιχείρηση εποικισμού του Ισραήλ, και οι συναφείς πολιτικές όπως οι κατεδαφίσεις σπιτιών, χρησιμοποιούνται για να χωρίσουν την κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ σε διαχωρισμένα εδάφη/κομμάτια (Bantustan), αντανακλώντας ένα ισραηλινό σύστημα απαρτχάιντ που επιβλήθηκε καi στη γη και τους ανθρώπους.
Αποπεράτωση της αποναρκωθέτησης της περιοχής της βαπτίσεως και εκκλησιών της περιοχής. Έκθεση που υποβλήθηκε στον υπουργό Τουρισμού
31.07.2019, το παλαιστινιακό κέντρο δράσης ναρκοπεδίων (PMAC) ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με το βρετανικό Halo Trust αποναρκωθέτησης 136 στρεμματων γης μέσα και γύρω από την περιοχή της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη ποταμού, γνωστού ως Qasr al-Yahud και παρουσίασε σήμερα την έκθεσή του στον Παλαιστίνιο υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων κ. Rola Ma’ayaa, , ο οποίος επαίνεσε το έργο του κέντρου και την εκκαθάριση των ναρκών και υπολειμμάτων πολέμου από τα εδάφη των επτά εκκλησιαστικών περιοχών.
Το Ισραήλ είχε ναρκοθετήσει ολόκληρη την περιοχή που συνορεύει με την Ιορδανία με χιλιάδες νάρκες ξηράς μετά την κατοχή του 1967 της Δυτικής Όχθης και για χρόνια διακήρυσσε την περιοχή ως κλειστή στρατιωτική ζώνη, αποτρέποντας έτσι τις επισκέψεις στον τόπο της βαπτίσεως, όπου πιστεύεται ότι ο Ιησούς βαπτίστηκε από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή και αποτελούσε έναν πολύ δημοφιλή προορισμό για χριστιανικό προσκύνημα από όλο τον κόσμο πριν από την ισραηλινή κατοχή.
Ο υπουργός Τουρισμού Ma’ayaa δήλωσε ότι παρά τον έλεγχο του ισραηλινού στρατού σε αυτόν τον τομέα, οι παλαιστινιακές εργασίες για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση της γης που καθαρίζονται από τις νάρκες είναι πολύ σημαντικές για τον τουρισμό και σε θρησκευτικό επίπεδο.


Γνώμη:
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ: ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΌΜΑΣΤΕ;
Αυτό που κάναμε, αυτό που έκανε το κράτος του Ισραήλ, αυτό που κάνουμε στο όνομα του εβραϊκού κράτους γίνεται το απόλυτο κακό. Άρθρο του GERSHON BASKIN .
24.07.2019, καθώς παρακολουθούσα το βίντεο των ισραηλινών στρατιωτών και της αστυνομίας να ανατινάζουν ένα από τα 13 κτήρια κατοικιών που κατεδαφίστηκαν αυτή την εβδομάδα στη γειτονιά Wadi al Hummus του Sur Baher στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ήθελα να θάψω τον εαυτό μου απο ντροπή. Όταν το κτίριο κατέρρευσε και οι στρατιώτες γελούσαν καθώς ακούγαμε τις κραυγές των Παλαιστινίων που έμειναν άστεγοι, η ντροπή μου μετατράπηκε σε καθαρή οργή και σε παρόρμηση να γίνω βίαιος. Αλλά δεν θα πέσω σε αυτό το επίπεδο. Δεν θα είμαι βίαιος. Αλλά δεν θα κρατηθώ πίσω, δεν θα ξεχάσω και δεν θα συγχωρήσω. Αυτό που κάναμε, αυτό που έκανε το κράτος του Ισραήλ, αυτό που κάνουμε στο όνομα του εβραϊκού κράτους είναι το απόλυτο κακό.
Οι πρώτες μου σκέψεις για το τι βλέπω στην καθημερινή πραγματικότητα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, και της Δυτικής Όχθης και της Γάζας – πράγματα όπως οι καταστροφές στα σπίτια του Sur Baher, την απομάκρυνση των Παλαιστινίων από τα σπίτια τους στο Silwan και στο Sheikh Jarrah , και την μετακίνηση των Εβραίων εποίκων στη θέση τους · την επέκταση των οικισμών και την οικοδόμηση νέων με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι έχω δει εδώ και πολλά χρόνια · Οι μη εξουσιοδοτημένοι οικισμοί να οικοδομούνται, να έχουν προϋπολογισμό και να εγγράφονται στις ισραηλινές υποδομές · μαζική αστυνομική παρουσία σε όλη τη δυτική όχθη επιβάλλοντας πρόστιμα σε εκατοντάδες παλαιστινιακά οχήματα (όχι οχήματα εποίκων) · και το συνεχιζόμενο στραγγαλισμό της παλαιστινιακής οικονομίας σε πλήρη συντονισμό με την κυβέρνηση των ΗΠΑ – όλες αυτές οι δράσεις και περισσότερα οδηγούν σε μια οριστική έκρηξη. Η σκέψη μου: Ίσως αυτό ακριβώς θέλει ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου; Αυτό είναι το τέλειο σκηνικό για την ημέρα των εκλογών. Μπορεί ακόμα και ο Νετανιάχου να είναι τόσο κυνικός; Σκέφτηκα ότι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει.