Γρήγορη αναζήτηση

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜ. ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΒΟΛΟΥ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ

Διαβάσαμε στο τοπικό τύπο σχόλια για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές και τις διεργασίες στις οργανώσεις της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Σύμφωνα με τα σχόλια αυτά οι διεργασίες αυτές αφορούν τις κινήσεις ορισμένων οργανώσεων καθώς και τη πρόσκληση σε συνάντηση το ερχόμενο Σάββατο.
Σε ότι μας αφορά θέλουμε να τονίσουμε τα εξής.
Πρώτον εμείς δεν έχουμε συμμετάσχει σε καμία  συζήτηση με στόχο το κοινό κατέβασμα στις δημοτικές εκλογές της πόλης.
Δεύτερο θεωρούμε ότι η οποιαδήποτε τέτοια συνεργασία πρέπει να έχει ταξικό προσανατολισμό, να στέκεται ενεργά απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται σήμερα τα εργατολαϊκά και φτωχά λαϊκά στρώματα από την κυβέρνηση  το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Να απαντά στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών της πόλης όπως η μόλυνση από τη δράση βιομηχανιών και άλλων πηγών, για  καθαρό νερό και κάθε άλλο κοινωνικό αγαθό κτλ. Και αυτά δεν γίνονται με συζητήσεις στο παρασκήνιο κάποιων εξιδεικευμένων ή φαντασμένων παραγόντων αλλά, με την ταξική πάλη στο προσκήνιο.
Τρίτο με οποιαδήποτε συνεργασία δεν μπορεί επίσης να είναι πλυντήριο για να ξεπλύνουν ορισμένες πολιτικές δυνάμεις το παρελθόν τους και πιο συγκεκριμένα όσους συμμετείχαν στο εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ με τις δραματικές συνέπειες για το λαό και την αριστερά.
Τέταρτο σε ότι μας αφορά δεν θεωρούμε ότι ανήκουμε συλλήβδην στη λεγόμενη εξωκοινοβουλευτική αριστερά και δεν σκοπεύουμε να παρακολουθήσουμε τέτοιες ατελέσφορες συζητήσεις που σαν στόχο έχουν να καλύψουν τις ανάγκες ορισμένων παραγόντων και καθόλου τις ανάγκες των εργαζομένων.
                                          ΒΟΛΟΣ 16 /1 /2019