Γρήγορη αναζήτηση

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ- ΟΧΙ ΣΤΗ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΕΤ



        Μ-Λ ΚΚΕ  Κομματική Οργάνωση Βόλου.

ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών βροντοφώναξαν πολίτες του Βόλου με την παρουσία τους στο δημοτικό συμβούλιο στις 14/11 που συγκλίθηκε για το θέμα αυτό. Η παρουσία δεκάδων πολιτών στη δημαρχιακή αίθουσα συνεδριάσεων που ήταν κατάμεστη από κόσμο, έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής που επιδιώκει κέρδη από την πώληση σκουπιδιών του πολεοδομικού συγκροτήματος προς καύση σε βιομηχανίες που αναζητούν φτηνή ενέργεια, αδιαφορώντας για την υγεία των κατοίκων της πόλης.

Να επισημάνουμε ότι ήδη η τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ Lafarge εδώ και κάποια χρόνια εισάγει σκουπίδια από την Ιταλία και τα καίει χωρίς να ρωτήσει κανένα!
Η Lafarge επικαλείται οδηγία της ΕΕ που της το επιτρέπει, ενώ οι τελωνειακές αρχές αρνούνται να απαγορεύσουν στην εν λόγω εταιρία την άδεια εισαγωγής τους. Οι αντιδράσεις στις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής δεν είναι σημερινές. Και στο προηγούμενο διάστημα υπήρξαν έντονες καταγγελίες για τα περιβαλοντικά αυτά εγκλήματα και είχε συγκροτηθεί μάλιστα η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου για το σκοπό αυτό.
Σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου δυο εκπρόσωποι της επιτροπής πολιτών ζήτησαν το λόγο για να τοποθετηθούν και να εξηγήσουν τις θέσεις τους, όχι μόνο τους το αρνήθηκαν, αλλά ο πρόεδρος του Δ. Σ. κύριος Μουλάς, τους μήνυσε για διατάραξη ειρήνης του Δ. Σ.με αποτέλεσμα τη παραπομπή μελών της Επιτροπής σε δίκη στις 23- 5 με τη κατηγορία της «διατάραξης της οικιακής ειρήνης»!
Το Μ-Λ ΚΚΕ  καταγγέλει τις ενέργειες αυτές του δήμου. Καλεί τους δημοκρατικούς  πολίτες του Βόλου να αγωνιστούν μαζί του όπως και κάθε συλλογικότητα για να μην προχωρήσει η καύση σκουπιδιών που μολύνοντας την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα με καρκινογόνες ουσίες.
Το Μ-Λ ΚΚΕ μαζί με την Λαϊκη Αντίσταση - Αριστερή Ανττιμπεριαλιστική Συνεργσία θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να αποτραπούν τα σχέδια της δημοτικής αρχής και των υπεύθυνων εταιρειών.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της μήνυσης!
Όχι στη καύση των σκουπιδιών που καταστρέφουν το περιβάλλον!
Κατω η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- Ε.Ε.- ΔΝΤ!