Γρήγορη αναζήτηση

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Ο ΛΑΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ


Με ψεύτικα στοιχεία ο Τσίπρας συνθέτει τη μουσική της "Άνοιξης της ελληνικής οικονομίας"


Σε ένα ακόμη ρεσιτάλ δημαγωγίας και παραπλάνησης με διακηρύξεις ανάλογες  του «σκίζουμε τα μνημόνια με ένα νόμο, με ένα άρθρο» και «χτυπάμε εμείς τα νταούλια και οι αγορές χορεύουν», ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας δηλώνει με ανείπωτο θράσος στο Υπ. Συμβούλιο στις 5/3/17 πως:
«Τώρα είμαστε σε θέση να συνθέσουμε εμείς τη μουσική, να συνθέσουμε την άνοιξη της ελληνικής οικονομίας…»
Ενώ σε άλλη του δήλωση λίγο αργότερα άφηνε να εννοηθεί πως η χώρα ούτε λίγο ούτε πολύ γυρίζει σελίδα και πως ήδη βγαίνει από το καθεστώς της Επιτροπείας ώστε να μπορεί να σχεδιάζει ελεύθερα την οικονομική και τη γενικότερη πολιτική της.
Φανερός ο στόχος αυτών των δηλώσεων που εντάσσεται στην ενορχηστρωμένη καμπάνια από τους επιτελείς του Μαξίμου να αποπροσανατολίσει και να εκτρέψει την προσοχή και τη σκέψη των λαϊκών μαζών από το περιεχόμενο των αντιλαϊκών μέτρων που μαγειρεύονται από τους «θεσμούς» στο Χίλτον στα πλαίσια της αξιολόγησης και που θα έρθουν να προστεθούν στα προηγούμενα και θα παραμένουν σε ισχύ για πολλά χρόνια.

Οι προθέσεις αυτές γίνονται αρκετά διακριτές όταν στη συνεδρίαση του Υ.Σ έλεγε ο πρωθυπουργός:  «Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν ακόμη στις διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων και στις γνωστές και συνήθεις δυσκολίες στα συνήθη εμπόδια και τις καθυστερήσεις που θέτουν κάθε φορά οι γνωστοί μας φίλοι, ωστόσο είναι πλέον σαφές πως όσο κι αν θελήσουν να κωλυσιεργήσουν τις διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.  Η Ελλάδα έχει γυρίσει ήδη σελίδα.  Γιατί είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι η οικονομία άντεξε, η οικονομία ανέκαμψε.  Και όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι το αληθινό διακύβευμα  για το αύριο της οικονομίας και του τόπου δεν παίζεται στο χώρο συνεδρίασης των τεχνικών κλιμακίων αλλά παίζεται στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας».
Τη βάση όμως πάνω στην οποία στήριξε όλο το success story και τους μουσικούς νικητήριους παιάνες ο πρωθυπουργός Τσίπρας ήρθαν να ανατρέψουν και να ξεθεμελιώσουν λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία το τελευταίο τρίμηνο του 2016 έκανε βουτιά κατά 1,1% ενώ συνολικά έκλεισε με οριακή ύφεση 0,05%.
Την Τετάρτη, 8/3/17, η ΕΛ.ΣΤΑΤ. ανακοίνωσε τα τελικά στατιστικά δεδομένα όπου η ανάπτυξη το 2016 ήταν 0%.  Σύμφωνα με τον κυβερνητικό αναθεωρημένο στόχο για το 2016  προβλεπόταν ανάπτυξη 0,3%, στόχο που αποδεχόταν και η Comision.
Tελικά η προσγείωση ήταν απότομη, ανώμαλη, τόσο στο οικονομικό όσο και στο πολιτικό πεδίο, με αποτέλεσμα, πέρα από τη σύγχυση που δημιούργησε στο ηγετικό επιτελείο του Μαξίμου και στις γραμμές της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΣΥΡΙΖΑ - ΝΕΛ, να διογκώσει ακόμη περισσότερο την αναξιοπιστία του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ και να προσθέσει στο σκίσιμο των μνημονίων, στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, στο «παράλληλο πρόγραμμα» και κάθε άλλη παρόμοια διακήρυξη, την οικονομική άνοιξη με μουσικές, χορούς και τραγούδια.
Τα κυβερνητικά επιτελεία  αρχικά προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός, να ψελίσουν αμφιβολίες για την εγκυρότητα των  στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και να παραπέμψουν στα στοιχεία που θα εκδώσει αργότερα η EUROSTAT.  Όμως και εδώ τα πράγματα ήρθαν ανάποδα για τα οππορτουνιστικά ηγετικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ.  Η EUROSTAT, την Τρίτη 7/3/17, ανακοινώνοντας τα στοιχεία για το ΑΕΠ της κάθε χώρας μέλους της Ευρωζώνης επιβεβαιώνει τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. σχετικά με την κατρακύλα του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας για το τέταρτο τρίμηνο στο 1,1%.  Αναγκάστηκαν έτσι να αποδεχτούν τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.  Τελικά το όλο εγχείρημα της συριζαίικης τακτικής κατέρρευσε, όπως και όλα τα ανάλογης κοπής και θρασύτητας προπαγανδιστικά και πολιτικά ψέματα.
Με την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση και κατά τη διάρκειά της ένα ακόμη «πυροτέχνημα» έκανε την εμφάνισή του στην προπαγανδιστική αποπροσανατολιστική φαρέτρα του Τσίπρα και των επιτελείων του:  τα 3δις ευρώ δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα με το οποίο θα εξασφαλίζονταν τουλάχιστον 100.000 θέσεις εργασίας και μάλιστα, σύμφωνα με την Ράνια Αντωνοπούλου, αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, θα μπορούσαν να φτάσουν τις 450.000 θέσεις εργασίας!  Και αυτό όμως το ζήτημα υποβαθμίστηκε γιατί τα «στοιχεία» δεν έδιναν θετικό «πρόσημο», αντίθετα, ακόμη και αν δινόταν το δάνειο θα μπορούσε να ρίξει ακόμη πιο βαθειά στην κρίση την ελληνική οικονομία.
Μαζί με όλα αυτά χαμήλωσαν και οι θριαμβολογίες τύπου Σπίρτζη,  Φλαμπουράρη και λοιπών επιτελών γιατί οι μέρες της κρίσης πλησιάζουν και τα αποτελέσματά της θα είναι τόσο μαύρα και βάρβαρα για τον ελληνικό λαό που θα φέρουν τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.
Βέβαια τα  προπαγανδιστικά επιτελεία μαζί με τους «αριστερούς» κολοπετσομένους συμβούλους τους είναι ανεξάντλητοι.  Και όταν ο λαός τους «ανταμείψει» για το έργο τους με την πολιτική χρεωκοπία θα πρέπει να τους δώσει και το κύπελλο του πλέον  ευρηματικού  επιτελείου στη λαϊκή παραπλάνηση και στο πολιτικό ψέμα.
Παρ΄ όλ΄ αυτά δεν το βάζουν κάτω.  Έτσι ενώ βλέπουν πως η «στατιστική» δεν τους βοήθησε και πολύ να τραβήξουν τα μάτια του  λαού από τα βάρβαρα μέτρα που έρχονται με την αξιολόγηση, βάζουν στο τραπέζι τη συνταγματική αναθεώρηση για να αλλάξει και πάλι την ατζέντα σε ανώδυνα κοινοβουλευτικά πεδία.  Αλλά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντιληφθεί πώς όταν στα δεινά που περνά ο λαός  προστεθούν και άλλα  βάρβαρα μέτρα η συνταγματική αναθεώρηση θα είναι εντελώς αδιάφορη για την συντριπτική πλειοψηφία. Πολύ περισσότερο όταν με βάση τις εξελίξεις στην Ευρώπη, που «ζυμώνεται» σε Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, όπου τη χώρα μας ετοιμάζονται να την τοποθετήσουν  στη «σκευοφόρο», τότε ο λαός θα κληθεί να πληρώσει, να δυστυχήσει ακόμη περισσότερο.
Όμως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των άλλων αστικών αντιλαϊκών κομμάτων που υπηρετούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα διάφορα μνημόνια και γενικότερα τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας, θα βρουν αντιμέτωπο το λαό που, συνειδητοποιώντας την κατάσταση, θα μπει στην πολιτική πάλη και ορθώνοντας το ανάστημά του με μαζικούς αγώνες και χωρίς κοινοβουλευτικές αυταπάτες, θα καταργήσει τα κάθε είδους μνημόνια και θα ανατρέψει την ξένη και ντόπια κυριαρχία.