Γρήγορη αναζήτηση

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ.

Χρήση χημικών και δακρυγόνων στη Βέροια σε προκλητικά εγκαίνια γραφείων της Χρυσής Αυγής

Δακρυγόνα και χημικά "έβρεξε" το Σάββατο το πρωί , 14 Ιανουαρίου, στην πόλη της Βέροιας, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν καταφτάσει στην πόλη επιτέθηκαν σε συγκεντρωμένους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη δημιουργία γραφείων της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

Πιο συγκεκριμένα λίγες δεκάδες αντιεξουσιαστές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Ωρολογίου και πολλαπλάσιες δυνάμεις ΜΑΤ προκειμένου να τους εμποδίσουν.
Τα εγκαίνια των γραφείων των απογόνων και θαυμαστών του Χίτλερ στην πόλη θα εγκαινιάζονταν με την παρουσία των υπόδικων βουλευτών της Χ.Α., Κασιδιάρη και Λαγού, και όλες τις προηγούμενες ημέρες "ψίθυροι" άφηναν να εννοηθεί πως το ναζιστικό κόμμα θα μετέφερε δυνάμεις από την ευρύτερη περιοχή, γεγονός που φούντωσε  και τις αντιδράσεις.

Τις προηγούμενες ημέρες τα διάφορα κόμματα στην περιοχή εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες καταδίκαζαν το γεγονός της δημιουργίας θύλακα ναζιστών στην πόλη. Ανακοίνωση εξέδωσε και η Κ.Ο. Μ-Λ ΚΚΕ Ημαθίας. Καταδικαστικές ανακοινώσεις εξέδωσαν  σωματεία εργαζόμενων - ΕΛΜΕ Ημαθίας και Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας. Καλέσματα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έβγαλαν ομάδες αναρχικών  στην περιοχή, η ομάδα Attack και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πλατεία Δημαρχείου. Εντύπωση για ακόμα μία φορά προκάλεσε το γεγονός ανακοίνωσης του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ότι η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση καταδίκης του γεγονότος, προφανώς γιατί όταν διεξάγεις «αντικαπιταλιστικό» αγώνα όλα τα υπόλοιπα ζητήματα σου φαίνονται δευτερεύοντα!!
Χωρίς καμία ιδιαίτερη πρόκληση, από τις ομάδες των συγκεντρωμένων, και ενώ πλησίαζε η ώρα προσέλευσης των "επίσημων" υπό­δι­κων βουλευτών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, οι διμοιρίες των ΜΑΤ σε μία μικροσυμπλοκή-όταν μέλος της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να διασχίσει προκλητικά το συγκεντρωμένο πλήθος των αντιεξουσιαστών- ξεκίνησαν επιθέσεις εναντίον των συγκεντρωμένων, με χημικά και δακρυγόνα, δημιουρ­γώντας μία αποπνικτική ατμό­σφαιρα-πραγματοποίησαν τρεις επιθέσεις γεμίζοντας σχεδόν ολό­κληρη την πόλη με αέρια που προκάλεσαν δυσφορία  όχι μόνο στους παρευρισκόμενους αλλά και στους διερχόμενους. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως γονείς, μητέρες με μικρά παιδιά έτρεχαν για να αποφύγουν τα χημικά και δακρυγόνα που εξαπλώθηκαν στο κέντρο της Βέροιας,  τα οποία κινούνταν ανάλογα με το φύσημα του αέρα.
Είναι κατανοητό ότι υπήρχε "σοβαρός λόγος",  οι υπόδικοι βουλευτές και οι ελάχιστοι συγκεντρωμένοι , μέλη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής, να μπορέσουν ανενόχλητα να επιτελέσουν το έργο τους. Άλλωστε αργά το μεσημέρι έγινε φανερό ότι, αφού όλα πραγματοποιήθηκαν όπως ήθελαν, τα πάντα ηρέμησαν στο χώρο και οι χρυσαυγίτες, φοβούμενοι προφανώς, αφαίρεσαν και όποιο ενδεικτικό σημάδι θα αποκάλυπτε το χώρο των γραφείων τους, όπως πανό και οποιαδήποτε άλλη ένδειξη.
Οι συγκεντρωμένοι με την πίεση των ΜΑΤ συγκεντρώθηκαν στο χώρο της πλατείας Δημαρχείου, όπου και παρέμειναν ως αργά, δίχως να σημειωθούν περαιτέρω επεισόδια.
Το γεγονός των εγκαινίων γραφείων της Χρυσής Αυγής στην περιοχή αποτέλεσε ένα σοβαρό γεγονός που απασχόλησε την πόλη, αλλά και η στάση των κυβερνητικών και αστυνομικών δυνάμεων "προβληματίζει" αφού υπήρξε από τα ξημερώματα ένταση της αστυνομοκρατίας και της τρομοκράτησης των κατοίκων της περιοχής.