Γρήγορη αναζήτηση

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΙΜΑΣ ΑΠΕΛΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.



ΙΜΑΣ
Τριήμερη συνάντηση χθες 16/3 έγινε στο υπουργείο εργασίας με την απουσία του εργοδότη του ΙΜΑΣ ΑΕ συμφερόντων CONTINENTAL. Η σύσκεψη τελικά έγινε μεταξύ του υπουργού και των εργαζομένων και τη συμμετοχή τοπικών βουλευτών Μαγνησίας και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Να σημειωθεί ότι η CONTINENTAL σε διαγωνισμό της ΔΕΗ ανέλαβε έργο εικοσιτεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ το οποίο ανέθεσε σε εργοστάσιό της στη Γερμανία και όχι στο εργοστάσιο του ΙΜΑΣ όπως προέβλεπε η σύμβαση.
Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την αδιαλλαξία της εργοδοσίας για την επιμονή της στις απολύσεις (οικειοθελείς αποχωρίσεις) καθώς και την αναστολή της παραγωγής (Λοκ άουτ). Επίσης, η CONTINENTAL έχει καλέσει με επιστολές της τους εργαζόμενους ότι όποιοι δηλώσουν παραίτηση μέχρι την Τρίτη 22/3 θα αποζημιωθούν με επιπλέον σαράντα χιλιάδες ευρώ. Μετά την κατάληξη της ημερομηνίας θα συνεχίσει να απολύει με το 5%. Είναι φανερό ότι στοχεύει η πολυεθνική στην κατάργηση της συλλογικής σύμβασης που έχει υπογράψει με το σωματείο και τους εργαζόμενους του ΙΜΑΣ αλλά και την αντικατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων με εργαζόμενους χωρίς κανένα δικαίωμα. Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους σε έκτακτη συνέλευση ενημέρωσαν τους εργαζόμενους και άλλων εργοστασίων και δημοσιογράφους για τις εξελίξεις.  Κρατούν στάση αναμονής περιμένοντας τις παρεμβάσεις του υπουργού εργασίας και συγκαλούν νέα συνέλευση για την εκτίμηση της κατάστασης και την κλιμάκωση του αγώνα τους.
Μέλη της ΕΡΓΑΣ παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν τη φενική συνέλευση του σωματείου. με την ολοκλήρωση τωνδιαπραγματέυσεων η ΕΡΓΑΣ θα τοποθετηθεί συνολικά για τη κατάσταση που δημιουργείται στο ερογστάσιο ΙΜΑΣ αλλά και γενικότερα στους εργαζόμενους στη βιομηχανική ζώνη του Βόλου.