Γρήγορη αναζήτηση

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Κάλεσμα στήριξης της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ

Δημοκράτες, αγωνιστές του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος 

Όλοι όσοι με την πολιτική τους στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του λαού έχουν ευρύτερες επιδιώξεις και σχεδιασμούς. Στοχεύουν στη λαϊκή ψυχή και συνείδηση. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να φτιάξουν υποταγμένες και άβουλες συνειδήσεις μιας και οι ίδιοι είναι δουλόφρονες και σκυμμένοι.Θέλουν ένα λαό παραλυμένο, παραδομένο , που θα συναινεί, θα αποδέχεται τη διατήρηση της ξέφρενης εργατικής εκμετάλλευσης, της λαϊκής εξαθλίωσης και της υποδούλωσης στους ισχυρούς.Που θα θεωρεί ιδεολογικά και πολιτικά ανέφικτη και απαγορευμένη την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας, στην οποία ο λαός θα είναι αφέντης της τύχης του. Εκτός από την ψήφο  και τον εγκλωβισμό της σε κόμματα –υπηρέτες  των συμφερόντων τους , επιδιώκουν  την υποταγή, τον ιδεολογικό και πολιτικό αφοπλισμό.

Οι εκλογές που έρχονται δεν πρόκειται να δώσουν λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν , λαός και χώρα.
 Οι πραγματικές λύσεις για την εργατική τάξη και το λαό δε βρίσκονται μέσα στις κάλπες. Βρίσκονται πρώτα και κύρια στο δρόμο του λαϊκού, εξωκοινοβουλευτικού αγώνα, που είναι ο μόνος δρόμος για να ανατραπούν οι αντιδραστικοί συσχετισμοί και η αντιλαϊκή πολιτική. Το πραγματικό δίλημμα υπ’ αυτές τις συνθήκες δεν είναι να επιλέξουμε ποια κόμματα, δεξιά, κεντρώα ή λεγόμενα αριστερά θα κυβερνούν αύριο αυτοδύναμα ή σε συνεργασία για λογαριασμό του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας. Δεν είναι να διαλέξουμε ποια κόμματα θα συνεχίσουν την καταπίεση και εξαθλίωση του λαού. Το πραγματικό πρόβλημα είναι αν θα χτιστεί ένα ισχυρό, λαϊκό , αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο πάλης , τέτοιο που θα μπορεί να αποκρούσει τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που ψηφίστηκαν με το τρίτο μνημόνιο, που θα μπορεί να προασπίσει αποτελεσματικά τα συμφέροντα των πλατιών λαϊκών μαζών, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες πραγματικό ζητούμενοι σήμερα είναι να ξαναδυναμώσει ο αγώνας της εργατικής τάξης και του λαού μας, κόντρα στις παραλυτικές αυταπάτες και ψευδαισθήσεις που σκόρπισαν την απογοήτευση, την ηττοπάθεια. Για τη σταθερή διεκδίκηση και επανακατάκτηση των εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων, σε σύνδεση με το γενικότερο αγώνα για την έξοδο από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το ΔΝΤ. Για μια Ελλάδα
Ειρηνική ,Δημοκρατική, Ανεξάρτητη και Σοσιαλιστική. Αυτήν την κατεύθυνση υπηρετούν οι δυνάμεις μας. Η εκλογική συνεργασία του ΚΚΕ (μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ δεν είναι μία ευκαιριακή συνεργασία, μια συγκόλληση για εφήμερες εκλογικές σκοπιμότητες. Στηρίζεται στη συμπόρευση των δύο οργανώσεων μέσα στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, στον κοινό πολιτικό προσανατολισμό που κατέκτησαν τα τελευταία χρόνια με τη συνεργασία τους στα πλαίσια της Λαϊκής Αντίστασης-Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Στην κοινή επιδίωξη για τη συγκρότηση μιας κομμουνιστικής Αριστεράς που δε θα υποτάσσεται στην αστική πολιτική και την ιμπεριαλιστική πίεση, αλλά θα μάχεται ασυμβίβαστα για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής κυριαρχίας.
Στηρίζεται ακόμη αυτή η συνεργασία σε κάτι πολύ περισσότερο .Στις κοινές μας ρίζες, μέσα στο ηρωικό ΚΚΕ του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Των μεγάλων αγώνων του λαού μας. Οι ρίζες μας βρίσκονται στους χιλιάδες κομμουνιστές που έδωσαν τη μάχη στις φυλακές και τις εξορίες στην Ελλάδα και την πολιτική προσφυγιά στις ανατολικές χώρες ενάντια στο ρεβιζιονιστικό εκφυλισμό του ΚΚΕ και στη μετατροπή της Σοβιετικής Ένωσης  από μια μεγάλη σοσιαλιστική χώρα, σε μια χώρα του παλινορθωμένου καπιταλισμού.
Οι ρίζες μας βρίσκονται στην «Αναγέννηση», το περιοδικό που σηματοδότησε με την έκδοσή του πριν μισό αιώνα, τη δημιουργία του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος στην Ελλάδα. Είμαστε εμείς, το κίνημά μας που επί πέντε δεκαετίες παλεύουμε αδιάκοπα στο πλάι του λαού μας, μέσα στους μικρούς και μεγάλους αγώνες, για να’ ρθουν καλύτερες ημέρες, δίχως πείνα , φτώχεια, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
Αυτοί είμαστε. Οι σημαίες μας είναι χρωματισμένες από τη μεγάλη Οκτωβριανή σοσιαλιστική επανάσταση, από τους ανειρήνευτους επαναστατικούς αγώνες του λαού μας και όλων των για Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό. Στη βάση αυτών των κατευθύνσεων καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγωνιστές του λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος να βαδίσουμε μαζί στους αγώνες, κόντρα στον ιμπεριαλισμό και τα φερέφωνά του, απορρίπτοντας τη χρεοκοπημένη πολιτική των ψευτοαριστερών κυβερνήσεων, την πολιτική του συμβιβασμού, της συνθηκολόγησης, μαχόμενοι για να ανοίξει ένας νέος δρόμος για το κίνημα, σύμφωνα με τις προσδοκίες και τα ιδανικά των κομμουνιστών και όλων των λαϊκών αγωνιστών.
Η ενίσχυση, το δυνάμωμα της συνεργασίας του ΚΚΕ (μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ , αυτούς τους στόχους υπηρετεί. Στηρίξτε τις αγωνιστικές δυνάμεις της αντίστασης και της ελπίδας.