Γρήγορη αναζήτηση

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Θεσσαλονίκη
Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Η Λαϊκή Αντίσταση- Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους διωκόμενους αγωνιστές Α. Αγαπητό, Σ. Αρβανίτη και Θ. Κυρατζόπουλο που διώκονται για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του εντεταλμένου της τρόικας και της γερμανικής καγκελαρίας Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβρη του 2012.
Η επανάληψη της δίκης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, παρά την αρχική πανηγυρική αθώωσή τους από το Μονομελές, έχει ξεκάθαρα εκδικητικό χαρακτήρα και αποτελεί απόδειξη υποταγής στους ξένους «προστάτες». Η δίκη αυτή αποτελεί άλλο ένα δείγμα καταστολής, κρατικής τρομοκρατίας και φασιστικοποίησης της δημόσια ζωής που εκδηλώνεται τα τελευταία χρόνια για να αντιμετωπιστούν οι μάζες του λαού στους δρόμους, στις απεργίες και στις πλατείες. Στην στόχευση του συστήματος μπαίνουν οι αγώνες του σήμερα και του αύριο, γι’ αυτό και συλλαμβάνονται και δικάζονται αγωνιστές, κρίνονται παράνομες οι απεργίες, επιστρατεύονται οι απεργοί, αντιμετωπίζονται με ΜΑΤ, χημικά και απαγορεύσεις οι διαδηλωτές.

Και δεν είναι τυχαίο ότι η νέα δίκη έρχεται σε μια στιγμή που οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα (τοπική αυτοδιοίκηση, σχολεία και νοσοκομεία) προετοιμάζουν και οργανώνουν την απάντησή τους στην νέα επίθεση που δέχονται μέσω της αξιολόγησης και στις νέες απολύσεις που σχεδιάζονται.
Γίνεται φανερό πως το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης γίνεται ακόμα πιο σκληρό και απροκάλυπτο μπροστά στο φόβο αυριανών μαζικών λαϊκών αγώνων και ξεσπασμάτων που γεννά η ίδια η πολιτική του, μπροστά στο φόβο του «εχθρού- λαού».

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Α. ΑΓΑΠΗΤΟΣ, Σ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΚΑΙ Θ. ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Όλοι στη συγκέντρωση στα δικαστήρια
την Πέμπτη 2/10 στις 11 πμ για να απαιτήσουμε την οριστική και αμετάκλητη αθώωση των αγωνιστών!