Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Αγωνιστικό κάλεσμα της ΕΡΓΑΣ

Όλοι στην πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη

Διαδηλώνουμε  ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα !

Η “δεύτερη αξιολόγηση” ανοίγει έναν ακόμα γύρο σκληρής αντιλαϊκής επίθεσης που έχει στο επίκεντρό της νέες σημαντικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα. 

Η παραπλανητική προπαγάνδα της κυβέρνησης πως η εκπλήρωση των προαπαιτούμενων, δηλαδή η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, θα οδηγήσει σε “ρύθμιση του χρέους” που, τάχα, θα έχει “θετικό αντίκτυπο” στους εργαζόμενους και θα φέρει “ανάπτυξη” στη χώρα, μοναδικό στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό και τον εγκλωβισμό των εργαζομένων και του λαού σε νέες αυταπάτες, την απόσπαση της ανοχής τους στην επιβολή των μνημονιακών μέτρων.
Κάθε φορά που οι ξένοι δυνάστες της χώρας και οι υποτελείς ελληνικές κυβερνήσεις μιλούν για «ανάπτυξη», νέα βάρβαρα μέτρα παίρνονται σε βάρος του λαού και των εργαζομένων.
Αυτό, ακριβώς, προωθείται εντατικά αυτήν τη στιγμή με τις συζητήσεις που διεξάγουν τα κλιμάκια της ΕΕ και του ΔΝΤ με τους υπουργούς της κυβέρνησης. Το “έγκαιρο” κλείσιμο της “δεύτερης αξιολόγησης” που επιδιώκει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι άμεσα έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή πακέτα πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων, με πρώτο απ' όλα και πιο βαρύ το πακέτο με τις εργασιακές ανατροπές. 

 Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσουν αυτά τα μέτρα!
Η πανεργατική κινητοποίηση των εργαζομένων αν εκδηλωθεί αποφασιστική και μαζική είναι σε θέση να τα αποκρούσει!
Σ' αυτή την κατεύθυνση πρέπει να καταβληθούν τώρα οι μέγιστες προσπάθειες μέσα στα συνδικάτα και στους χώρους εργασίας, ώστε να διαμορφωθεί ένα όσο το δυνατόν πιο πλατύ μέτωπο αγώνα εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων ενάντια στα επερχόμενα αντεργατικά μετρα και συνολικά στη μνημονιακή πολιτική κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλιμακώνει την εφαρμογή του 3ου μνημονίου και, όπως δηλώνει, επείγεται να ολοκληρώσει τον δεύτερο κύκλο προαπαιτούμενων που έχει υπαγορεύσει η τρόικα. Η “δεύτερη αξιολόγηση” ανοίγει έναν ακόμα γύρο σκληρής αντιλαϊκής επίθεσης που έχει στο επίκεντρό της νέες σημαντικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Η παραπλανητική προπαγάνδα της κυβέρνησης πως η εκπλήρωση των προαπαιτούμενων, δηλαδή η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, θα οδηγήσει σε “ρύθμιση του χρέους” που, τάχα, θα έχει “θετικό αντίκτυπο” στους εργαζόμενους και θα φέρει “ανάπτυξη” στη χώρα, μοναδικό στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό και τον εγκλωβισμό των εργαζομένων και του λαού σε νέες αυταπάτες, την απόσπαση της ανοχής τους στην επιβολή των μνημονιακών μέτρων.
Στην πραγματικότητα η “ρύθμιση του χρέους”, που η κυβέρνηση αγωνιά να της προσφέρουν οι ξένοι δανειστές και την πλασάρει στον ελληνικό λαό σαν “ωφέλιμη”, δεν πρόκειται να είναι παρά μια “ρύθμιση” με συνέπειές της παρόμοιες με εκείνες του “κουρέματος του χρέους” που έγινε πριν τέσσερα χρόνια και την πλήρωσε και πληρώνει ακριβά ο ελληνικός λαός και η χώρα.
Κάθε φορά που οι ξένοι δυνάστες της χώρας και οι υποτελείς ελληνικές κυβερνήσεις μιλούν για «ανάπτυξη», νέα βάρβαρα μέτρα παίρνονται σε βάρος του λαού και των εργαζομένων. Κάθε φορά που μιλούν για την “προσέλκυση των επενδυτών” ακολουθεί η στοχοποίηση εργασιακών κεκτημένων και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Αυτό, ακριβώς, προωθείται εντατικά αυτήν τη στιγμή με τις συζητήσεις που διεξάγουν τα κλιμάκια της ΕΕ και του ΔΝΤ με τους υπουργούς της κυβέρνησης. Το “έγκαιρο” κλείσιμο της “δεύτερης αξιολόγησης” που επιδιώκει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι άμεσα έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή πακέτα πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων, με πρώτο απ' όλα και πιο βαρύ το πακέτο με τις εργασιακές ανατροπές. Το τι θα περιέχει, ήδη, τόσο από το πόρισμα που παρέδωσε η ξενοκρατούμενη “επιτροπή εμπειρογνομώνων για τις μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις”, όσο και από τις ανακοινώσεις του ΣΕΒ έχει προαναγγελθεί:
 -Αύξηση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων. Μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με την επέκταση της εργασίας μειωμένου ωραρίου  με πρόσχημα την “αποφυγή απολύσεων”.
- Επανακαθορισμός του κατώτατου μισθού με κριτήρια που τελικά θα λειτουργούν σαν αυτόματος κόφτης του. Θέσπιση «υποκατώτατου μισθού»(!) που θα ισούται με το 85% του κατώτατου μισθού (μικρότερος από τα 510 ευρώ που είναι ο κατώτατος μισθός για νέους κάτω των 25 ετών-σήμερα), για εργαζόμενους χωρίς εργασιακή εμπειρία.
- Επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων με υπερίσχυσή τους έναντι των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων έτσι ώστε οι εργοδότες να επιβάλουν ευκολότερα τους εργασιακούς όρους που θέλουν στους εργαζόμενους (μειώσεις μισθών, αλλαγές ωραρίου εργασίας κλπ.)
-Αναμόρφωση της συνδικαλιστικής νομοθεσίας με στόχο τον επανακαθορισμό των προϋποθέσεων της νόμιμης απεργίας και την επαναφορά της εργοδοτικής ανταπεργίας (λοκ-άουτ)
 Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσουν αυτά τα μέτρα!
Η πανεργατική κινητοποίηση των εργαζομένων αν εκδηλωθεί αποφασιστική και μαζική είναι σε θέση να τα αποκρούσει!
Σ' αυτή την κατεύθυνση πρέπει να καταβληθούν τώρα οι μέγιστες προσπάθειες μέσα στα συνδικάτα και στους χώρους εργασίας, ώστε να διαμορφωθεί ένα όσο το δυνατόν πιο πλατύ μέτωπο αγώνα εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων ενάντια στα επερχόμενα αντεργατικά μέ-τρα και συνολικά στη μνημονιακή πολιτική κυβέρνησης -ΕΕ-ΔΝΤ.
Είναι γεγονός πως δυνάμεις που ηγεμονεύουν στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ, έχουν τεράστια ευθύνη για τον αφοπλισμό των εργαζομένων μπροστά στη συνέχιση της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής. Μπροστά στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο συνεχίζουν να υπονομεύουν το ξεδίπλωμα του εργατικού αγώνα. Η άρνηση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να κηρύξει απεργία στις 24.11, τη μέρα που η ΑΔΕΔΥ είχε εξαγγείλει πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, η άρνηση να υπάρξει κοινός απεργιακός βηματισμός και αγώνας που, ξεκινώντας από τις  24.11, να έχει συνέχεια με την πανεργατική απεργία στις 8.12 και να κλιμακωθεί παραπέρα, το γεγονός ότι και το ΠΑΜΕ, τελικά, συμπορεύτηκε με την απόφαση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ ανατρέποντας τα όσα έλεγε αρχικά, είναι πρακτικές που υποσκάπτουν τη δύναμη του συνδικαλιστικού κινήματος και τη δυνατότητά του να διεξάγει ένα ενιαίο -μαζικοποιημένο-αποτελεσματικό αγώνα κατά της πολιτικής του κουαρτέτου, της κυβέρνησης και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.
Κόντρα σε αυτές τις δυνάμεις, στον συνδικαλισμό της υποταγής, της παραλυσίας των συλλογικών διαδικασιών, της διαίρεσης των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, της διασπασμένης κινητοποίησης των εργαζομένων επιβάλλεται να επιδιώξουμε με επιμονή, με τη σύγκληση συνελεύσεων σε όλους τους χώρους δουλειάς και στα σωματεία, τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην απεργία της 8ης Δεκέμβρη, με στόχο την πραγματοποίηση και νέων κοινών πανεργατικών αγώνων.
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να απαντήσουμε και να βάλουμε φραγμό στα σχέδια «θεσμών», κυβέρνησης και εργοδοσίας.
Στις 8 Δεκέμβρη απεργούμε!
Συμμετέχουμε μαζικά και μαχητικά σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις για να αποτρέψουμε τις δρομολογούμενες α­ντερ­γατικές ανατροπές.

Υπερασπιζόμαστε:
  • Το δικαίωμα στην απεργία και την ελεύθερη και ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση.
  •  Το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία με αξιοπρεπή μισθό.
  •  Τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
  •  Την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προμνημονιακά επίπεδα.